23 Kasım 2024 16:581.912

Tüm metnin özeti: Converse & SuperStep elinde olmayan ürünü kataloğunda göstererek görünenden farklı ürün satıyor.

12 Kasım 2024 19:15'te Converse markasının Türkiye sitesinden görseldeki krem-lila renkli montu (1. Görsel) sipariş ettik. Kargo 5 gün sonra geldiğinde montun görseldekinden farklı renklerde (2. Görsel) olduğunu görünce değişim için müşteri hizmetleriyle (444 3736) ve Ankara Kentpark Converse Mağazası ile görüştük. İki kanal da bize elimizdeki ürün ile sitede/mağazada görünen ürünün kodu aynı ise direkt olarak mağazadan değişim yapılabileceğini söyledi. Ertesi gün Ankara Kentpark Converse Mağazası'na gitmemizle birlikte marka tarafından yanıltıldığımızı anladığımız süreç başlamış oldu.
Ankara'daki mağaza çalışanlarından olan B***** Hanım bize stoklarındaki aynı kodlu ürünü getirdiğinde (3. Görsel) liladan eser olmadığını görmemizle birlikte kendisi de böyle bir ürünü mağazada da hiç görmediğini ancak mağaza bilgisayarındaki ürün bilgisinde de rengin "lila-krem" olarak geçtiğini söyledi. Ardından kendisi bir başka Converse mağazasını arayıp durumu sorgulayacağını söyledi. Biz ise internette bu ürünü sattığı görünen mağazalardan olan (4. Görsel) Antalya'daki The Land of Legends AVM'deki House of SuperStep mağazasını arayıp durumu mağaza müdürü G**** Hanım'a anlattık ve o da kendi mağazalarındaki ürün renginin lila-krem olmadığını söyleyerek şaşkınlık sarmalına dahil olmuş oldu.
İşin daha da tuhafı Türkiye'nin dört bir yanındaki Converse ve markanın resmi distribütörü olan SuperStep mağazalarının herhangi birinin internet sitesinde gerçekte satılan krem-füme monta ait herhangi bir görsel yokken, yine tüm bu sitelerde görseli sergilenen lila-krem montu canlı görmüş tek bir insan bile yok.
Tabii biz bu olayı eşeleyince Converse kendi sitesinden ürün görselini kaldırmış ama diğer mağazaların hepsinde ellerinde olmadığından bihaber oldukları ve rengi mor olarak geçen mont görseli duruyor (örn: 5. Görsel).

Converse müşteri hizmetlerine durumu ilettikten 3-4 gün sonra bir dönüş yaptılar. Önerdikleri çözüm ta olayın en başında, daha tüm bu yanlış renkli ürün mevzusu ortada yokken önerdikleriyle aynı. Biz ürünü iade edecekmişiz, onlar da bize ParaPuan tanımlayacaklarmış. Saçmalık.

Apaçık bir şekilde yanıltılıyoruz ve Converse markası sorumluluk almaktan kaçıyor. Bu durumu ilk yaşayan olmasak da internet ortamında dile ilk getiren olarak firmadan sergilediği ürünü (lila/mor) bana sağlamasını talep ediyorum.

23 Kasım 2024 17:09 (Şikayetten 10 dakika sonra)

Değerli Müşterimiz, Yaşamış olduğunuz olumsuz deneyim adına üzgün olduğumuzu belirtmek isteriz. İletmiş olduğunuz bildirimle ilgili gerekli araştırmalar sağlanarak en kısa sürede sizinle iletişime geçilecektir. Anlayışınız için teşekkür ederiz. Saygılarımızla, CONVERSE Müşteri Hizmetleri

23 Kasım 2024 17:16

Tepkili olduğum durumun ve beklediğim çözümün anlaşılmamış olabileceği olasılığına karşın tekrarlamak istiyorum; başta markanız olmak üzere çeşitli alışveriş sitelerinde görünen lila/mor renkli montun Türkiye pazarına hiç girmemiş olsa dahi teminini ve tarafımıza ulaştırılmasını talep ve rica ediyorum. Teşekkürler.

4 Aralık 2024 11:22

Geçen 11 günlük süreçte birisi 23 Kasım'da, öteki ikisi ise 26 Kasım'da olmak üzere SuperStep tarafından aranıp mor/lila renkli ürünün Türkiye ya da kontrol edilebilen yurt dışı stoklarında bulunmadığından temin edilemeyeceği bilgisi verildi. İnternet sitelerindeki stok ve ürün bilgileri güncellendi. Elimizdeki ürünü iade etmemiz durumunda da ParaPuan tanımlaması yapılabileceği tekrarlandı ancak ürünü iade etmeyi istemesek de bir telafi jesti beklediğimizi söyledim. Bize tekrar dönüş yapılacağı söylendi ancak bu noktadan sonra herhangi bir dönüş alamadık. Uzun lafın kısası, markaları stok/reklamları konusunda kış uykularından uyandırdık ancak biz hevesimizin üstüne oturduğumuzla kaldık. Çevremdeki herkesin Converse Türkiye ve SuperStep'i bu olaydaki rolleriyle bilmesini sağlayacağımdan şüpheniz olmasın sevgili marka yetkilileri, ilgi ve alakanız aydınlatıcıydı 🙏

Asya
Asya
1 Aralık 2024 16:15

Merhaba geçmiş olsun, çok alakasız olacak ama ben de bu montu almak istiyorum ve hiçbir sitede model üzerindeki fotoğrafı yok o yüzden nasıl gözüküyor emin değilim. Siz memnun musunuz acaba? Sıcak tutuyor muydu, yürürken haşur huşur ses çıkarıyor muydu? :(

Converse Sipariş Yönlendirme Ve İade Sürecinde Yaşanan Sorunlar

Hüseyin
Hüseyin
Converse
14 Temmuz 2024 22:191.482

2 Haziranda converse.com sitesinden oluşturmuş olduğum sipariş teslimat adresi olarak Ankara Kentpark mağazası seçmiş ol...

Converse Sipariş Yönlendirme Ve İade Sürecinde Yaşanan Sorunlar

Aslıhan
Aslıhan
Converse
21 Mart 2025 14:16790

Merhaba, Converse TR'den 16 Mart pazar gününden itibaren başlayan sipariş verememe problemim ilgili firmaya ve yetkilil...

Kayıp Ürün Ve Geciken İade Süreci

Enes
25 Mart 2025 17:39791

28.02.2025 tarihinde www.converse.com.tr web sitesi üzerinden ürün satın aldım. 14.03.2025 tarihinde Converse'ten bana g...

1 Destek

Tümünü Gör