Lütfi sonuçtan hiç memnun değil

Circular Car Hire Kötü Kondisyonlu Araç

21 Aralık 2023 10:33

Yolcu360 kurumsal üzerinden İzmir circular car hire aracılığıyla 15.12–12.01 tarihleri için Renault Clio hb benzinli vb. Olacak şekilde kiralama yaptık. Daha önce 70'den fazla firmadan araç kiralama yapmış biri olarak iç kokusu ve koltuk hijyeni en kötü araçtı diyebilirim.

Araç teslim almadan bir gün önce WhatsApp iletişim hatları üzerinden sigara kokusuna karşı hassasiyetimizi belirtmemize rağmen son sigarası içilip teslim edilmiş gibi sigara kokan, koltuklarında kir, leke, sigara yanıkları ve inanılmaz kötü ter kokusu olan 2020 model Clio 4 verildi.

Araç iki gün boyunca dört kapısı ve bagaj kapağı açık şekilde havalandırdık ama koku geçmedi. Ayrıca lastiklerinin yıpranmışlığı, hava basınçlarının farklı olması, cam sileceğine su bile konulmamış gibi olumsuz durumlar da vardı. Mail üzerinden yaşadığım olumsuzluklarla ilgili bilgi verdim.

28 günlük uzun sayılabilecek bir kiralamam olduğunu, bu araçla müşteri ziyaretlerine gideceğimi ve bu olumsuzluklara sahip bir araç içerisine kimseyi yolcu olarak alamayacağımı belirttim. Yolcu360'ın desteğiyle araç değişimi konusunda firma yetkilisi 18 Aralık günü beni aradı.

Telefonda Peugeot 301 model bir araç verileceği söylendi. Ancak, 2020 model Dacia Sandero verildi. Konu ile ilgili firma yetkililerini CC'ye alarak 'bugün sağlanan araç temizlik ve hijyen konusunda daha iyi bir durumda. Sorunlu ve memnuniyetsiz bir müşteri gibi görünmek istemem ancak Clio 4 yerine Peugeot 301 sunulacağını belirtmiştiniz.

Fakat bugün sağlanan aracın Clio 4'ten çok daha düşük bir segment ve konforda olan Dacia Sandero olduğunu belirtmek isterim.' şeklinde e-posta gönderdim. İlk başta sundukları araçta yaşanan olumsuzluklar sebebiyle mağduriyet yaşamama ve araç değişimi için yaklaşık iki saat İzmir trafiğinde sürüş yapmama, yakıt harcamama rağmen düşük Konfor ve kondisyonda araç sundular (son viteste (5.) ve 3000 devirde 80 km/h yapıyor). Müşteri memnuniyeti ve iyi niyet göstergesi olarak en azından aynı denklikte bir araç beklerdik.

Online bir araç satış platformuna girip iki aracın model karşılaştırmasını yapınca donanım ve güvenlik farkları ortadayken firma yetkilisi (bölge müdürü) 'eko manuel benzin (Renault Clio) araç yerine yine aynı araç sınıfında hatta aynı firmanın ürettiği Dacia Sandero verilmesinde işleyiş olarak bir yanlışlık gözükmüyor.' şeklinde yazmış. Müşteri memnuniyeti anlayışından uzak circular car hire firmasını kesinlikle tavsiye etmeyeceğim. Yolcu360'ın da bu firmayı portföylerinden çıkarmasını umuyorum.

circular-car-hire-kotu-kondisyonlu-arac-7.jpg
circular-car-hire-kotu-kondisyonlu-arac-6.jpg
circular-car-hire-kotu-kondisyonlu-arac-5.jpg
21 Aralık 2023 12:37

Araç değişimi için Günlük 50₺ (23 gün için 1150₺) olarak fiyat farkı belirtildi 301 için. Lakin web sayfalarında kalan günlerim için rezervasyon seçimi yapıp çıkan fiyatlara baktığımda arada ki farklar neden çok daha uygun oluyor diye sordum? Cevap: Web sitesindeki fiyatlar günlük hatta anlık olarak değişebilmektedir. ( her gün kontrol ediyorum asla 50₺ üzerinde olmadı ) Araç teslim almadan bir gün önce WhatsApp iletişim hattınız üzerinden sigara kokusuna karşı hassasiyetimizi belirtmemize rağmen son sigarası içilip teslim edilmiş gibi sigara kokan, koltuklarında kir, leke, sigara yanıkları ve inanılmaz kötü ter kokusu olan 2020 model Clio 4 verildi. Araç iki gün boyunca dört kapısı ve bagaj kapağı açık şekilde havalandırdık ama koku geçmedi. Ayrıca lastiklerinin yıpranmışlığı, hava basınçlarının farklı olması, cam sileceğine su bile konulmaması, 100km/h üzerinde direksiyonda oluşan vibrasyon (ön düzen kaynaklı-videosunu da atıyorum) sürüş konforu ve güvenliği konusunda bir çok olumsuz duruma sahip bir araçtı. Yoğunluk, gözden kaçırma gibi durumlar sebebiyle bazı aksaklıklar olabilir herkes insan sonuçta. Ben de hizmet sektörü içinde firma ortağı olan bir kişiyim. Ve istenmeyen, insan hatası ile gözden kaçan nahoş iş akışı durumları yaşayabiliyoruz, her zaman müşterilerimize sadakatimizi ve memnuniyetimizi göstermek telafisini yapmak için her zaman ekstra çaba sarf ederek yaklaşırız. Bu kadar olumsuz bir durum ve açıklamalarımdan sonra memnuniyet açısından, ikame edilen aracın daha kondisyonlu iyi bir bir araç olmasını beklerdim, sadece araç değişimi için Seferihisar’dan havaalanına İzmir trafiğinde 2 saate yakın vakit harcadım ayrıca aracı teslim eden arkadaşın soğuk tavırlarından hiç bahsetmeyeceğim.

21 Aralık 2023 12:41

Dacia Sandero temizlik olarak iyi ama sürüş kondisyonu ve güvenlik olarak tabiri caizse tekerlekli bir tabut gibi, Clio dan birkaç gömlek altta sürüş güvenliğine sahip, frene basınca aracın her tarafı farklı yöne momentum alıyor, bu aracında lastik havaları farklı, silecek suyu da boş verilmiş, araç 100km/h süratte bile inanılmaz vibrasyon yapıyor sonuç olarak can taşıyan bir araç kiralıyorsunuz. Ben bu araca canımı emanet edemeyeceğim için bu aracı bağladım ve bir dostumdan ödünç araç aldım. İlk kez araç kiralamıyoruz, belki 100den farklı firmadan ekonomi segmentte (Clio vb.) kiralamamız olmuştur, farklı firmalarla da araç sıkıntıları oldu lakin yerine ikame edilen araçlar her zaman sorunsuz ya da daha iyi araçtı. İlk kez 2 araç üst üste bu kadar düşük kondisyonlu araç veriliyor. Online bir araç satış platformuna girip iki aracın model karşılaştırmasını yapınca bile donanım ve güvenlik farkları ortadayken “Eko manuel benzin (Renault Clio) araç yerine yine aynı araç sınıfında hatta aynı firmanın ürettiği Dacia Sandero verilmesinde işleyiş olarak bir yanlışlık gözükmüyor.” şeklinde açıklamanız konusunda da bulunduğunuz konumdan değil de müşteri koltuğuna geçip empati yaparak düşünmenizi önermekteyim, yoksa Google da 1 yıldızlı yorumlarınız ve Şikayetvar şikayetleriniz artarak devam edecektir. Olarak mailimi de ilettim kendilerine. "Ayrıca hiçbir şekilde ne maillerinde ne telefon görüşmelerinde yaşattıkları olumsuzluk için özür kelimesi ağızlarından çıkmıyor." Gelen cevapları: Daha önce kiralama yaptıysanız muhtemelen biliyorsunuzdur ki araç segmentleri aracın ebat bagaj yolcu kapasitesi ve şanzıman durumuna göre belirlenmektedir. Araç rengi yaşı paketi sürümü donanımı ile ilgili bir garanti verilmez. Rezervasyonunuz olan ekonomi sınıfı benzin manuel araç tarafınıza tahsis edilmiş, evet bizim de kabul ettiğimiz temizlik ve kondisyon durumundan kaynaklanan sıkıntı giderilmek adına iki gün içerisinde aynı sınıftaki başka bir araç ile değişim sağlanmıştır. Online bir araç satış platformuna girip iki aracın model karşılaştırmasını yapınca bile donanım ve güvenlik farkları ortadayken Tekrarlamak gerekirse size tahsis edilen araç ebat ve şanzıman olarak ekonomi sınıfına giren doğru sınıflandırılmış bir araçtır.

20 Mayıs 2025 16:07
Ayşe sonuçtan hiç memnun değil

Circular Car Hire Aracı Teslim Ettim, Haksız Trafik Cezası Ve İlgisizlik Mağduriyet Yarattı

31 Ekim 2025 17:27
Emir sonuçtan hiç memnun değil

12 Haziran 2024 14:18

Bayram Öncesi Araç Kiralamam Son Anda İptal Edildi, Mağdur Edildim