Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı Şehir İçinde Küçükbaş Hayvan Beslemek

02 Eylül 2023 07:07

Şehir içinde küçükbaş hayvan besliyorlar kokudan ve sinekten rahatsız oluyoruz. Şehir içinde hayvan beslemek yasak ve kanunen suçtur. Bu konu hakkında yetkilileri göreve davet ediyoruz. Bu rahatsızlık verici durumun bir an önce sonuçlanmasını ve memnuniyetimizi sağlamasını umuyoruz. Size güveniyoruz.

Yorumlar (13)

Erzurum merkezde sitenin yanıbaşında (Mgs kent sitesi) koyun besliyorlar metruk bir evde kokudan cam açamıyoruz vallahi billahi koyun kokusu başka kokuya da benzemiyor köyler bomboş gidin oraya

Murat
Murat

Kanunlar uygulanmıyor bu memlekette. Kural neyse onu yapsınlar. Evinizin duvarına küçükbaş ağırı yapsınlar göreyim sizi. Taze doğal sütten bahsedenleri... Şikayete gerek mi var bu köyün muhtarı var. Görevliler gelip geçiyor jandarma geçiyor.

Senin tuzun kuru galiba bu nüfusa senin keyfine göre hayvancılık azaltılsa etin fiyatı ne hale gelir. Tarım için gerekli olan gübre nereden temin edilir.

Çiğdem
Çiğdem

Ewet şehirde köylümüzü oynuyorlar. İnanılmaz bencillik sabahın köründe. Gecenin yarısına site bahçesinde vampir gibi dolaşanlar. İki yumurta alacak diye

Songül

Doğa ve insanlık ınsanca yaşamamız ve yaşatmak için bir bütünün parçalarıyız. Doğaya karşı hepimiz çok duyarlı olmalıyız. #Çünkü her birimiz doğanın bir parcasıyız. Doğa ne gibi ünsurlardan oluşur Bitkiler. Hayvanlar. Toprak. Hava. Su Bunların hepsi doğayı oluşturan unsurlardır. İnsanoğlu olarak insan olmamız yasayıp yaşatmamız için bizlere korkutup kollayıp savunup varlıklarını yaşatmamız için bizlere bahşedilen hakikatlerimiz dir. Ne güzel yaratmış can can Seni Sizi yaradan maşallah Masum Canları insanlığı İnsan Yürekleri Allahım sen koru kolla insan gibi yaşayıp yaşatmaya insanlık artsın çoğalsın yüreklerimizi sarsın amin amin insanoğlu ıslah olsun hidayete ersin bugün yarın en yakın zamanda amin amin amin

Songül

Diğer sorular Sokak hayvanlarını beslemeyi engellemek suç mu? İnsanların duygusal bağ kurduğu sahipsiz sokak hayvanlarını doyurmalarını ve barındırmalarını engellemek suçtur.! Bu eylemler, 6284 sayılı Ailenin Korunması Kanunu'na göre psikolojik şiddet tanımına girmektedir, kanuna aykırıdır. https://hepad.org Sahipsiz Kedi ve Köpekler - Her Eve Bir Pati Derneği

Beyza
Beyza

Hemen kanun yazdı doyurma dedi çevirdiğini sandı kedi/köpek dilendirici dernek, bence. Hiç kimse kafasına göre sağda solda kedi/köpek besleyemez (size göre doyuramaz). --Türk ceza kanunu Madde 177 Gözetimi altında bulunan hayvanı başkalarının hayatı veya sağlığı bakımından tehlikeli olabilecek şekilde serbest bırakan veya bunların kontrol altına alınmasında ihmal gösteren kişi, altı aya kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır. --Türk borçlar kanunu Madde 67 Bir hayvanın bakımını ve yönetimini sürekli veya geçici olarak üstlenen kişi, hayvanın verdiği zararı gidermekle yükümlüdür.

Zehra
Zehra

Temiz bir şekilde bakımı yapılırsa inek veya koyun çevreye zarar vermez. Tam tersine fayda sağlar doğal süte ulaşmak o kadar zor ki markette içinde ne olduğunu bilmediğimiz yoğurt süt yiyor her şeyden sakındığımız çocuklarımız. Üreten insanlar desteklenmeli

Berkan
Berkan

Peki yasak olduğu kanaatine nereden vardın? Hangi yasada yazıyor?

Ahmet
Ahmet

Şehir içinde kedi köpek beslemek serbest keçi koyun beslemek yasak böyle saçmalık olur mu, hiç olmazsa keçinin koyunun etinden sütünden fayda sağlanabilir bir evde 2 keçi koyun olsa o evin süt yoğurt peynir tereyağı et ihtiyacı giderilir ev ekonomisine katkı sağlanır hem de çocuklar Doğadan uzak büyümezler. Tekrar söylüyorum kedi köpek beslemenin serbest olduğu bir yerde keçi koyun beslemenin yasak olması tamamen saçmalık

Sare
Sare

Aynen katılıyorum, bende kedi köpek beslenmesinden rahatsızım bir ara apartman da koku bile vardı kapımı açtığımda kusacaktım! Ayrıca sokaklarda kıyı kenar her yer kedi köpek dışkısı yeter! Çocuklarım ya da ben görmeyip basarız diye yüreğim yerinden çıkıyor bir kere başımıza geldi ayakkabının altından ne yıkanarak ne çamaşır suyuyla asla kokusu gitmedi eski olsa çöpe atacaktım o derece de!

Ülker
Ülker

Kedi ve köpekler ticari amaçla bakılmadığı gibi, genelde evin içinde yaşarlar. İnek ve koyun ticari amaçlı beslendiği gibi gübre kokusu ve sinekler yüzünden çevredeki insanlar için sağlıksız ortam oluştururlar. Biz çok rahatsızız yan komşunun ineklerinden. Balkonumuzda oturamıyoruz. Eve giren sineklerden bıktık. Cam açamıyoruz. Hayvancılık yerleşim yerlerine uzakta, tarlada bahçede yapılmalıdır.

Elif
Elif

Ben de anlamıyorum, temiz bakılsa niye koksun inekler, koyunlar. Temiz bakmayana ceza kesilebilir ama yasaklanması bizim üretimimizi düşürür, ekonomiye zarar verir.

13 Haziran 2024 19:40

17 Nisan 2025 10:42