Nihat sonuçtan hiç memnun değil

Garanti Kapsamında Çözülemeyen Casper Telefon Sorunu

Garanti Kapsamında Çözülemeyen Casper Telefon Sorunu
25 Aralık 2024 23:25

Öncelikle çözüm odaklı yaklaşımınız için teşekkür ediyorum. Yaklaşık 1,5 yıl önce Casper VIAM30 Plas marka sıfır, faturalı ve garantili ürünü Teknosa'dan aldım. Markadaki niyetim, Türk malı alarak Vatan ve millet kazansın demekti. Lakin 7-8 ay sonra ekranda kılcal çizgiler oluşmaya başladı ve zamanla ekranı kaplayacak şekilde yayıldı. Ardından telefon kendi kendine kapanıp açılmaya başladı ve tamamen kapanmadan bir şekilde fabrika ayarlarına geri döndürdüm, sonrasında daha da açılmadı. Firmanın müşteri hizmetlerini aradım, verilen adrese kargo ile gönderim sağladım ve tarafıma 4531 TL masraf olduğunu, anakartın zarar gördüğünü, parmak izi okuyucusunun görev yapmadığını, arka kapakta çatlak olduğunu ve bunların tüketici kaynaklı olduğunu, garantiye girmediğini söylediler. Sıkıntı şu ki, ben 4030 TL'ye sıfır, faturalı, garantili telefon alıyorum, daha garantisi bitmemiş. Yetmiyor, bir de psikolojik baskı uygulanıyor. Tarafıma bahsi geçen arızaların olması için verdiğim ücreti düşünmeden bunları benim yapmam mantıksız. Kim elindeki bir ürüne bunları yapmak ister? Tabii ki de bu psikolojide olan biri. Ben gerekli yazışma örneklerini ve konuşma kayıtlarını firma ve kendi güvenliğim açısından kayıt altına aldım. Buradan da bir çözüm odaklı yaklaşım gidilmemesi halinde önce Ticaret Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı, akabinde de Tüketici Hakları Hakem Heyeti ile devam edeceğim. O da olmadı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar çıkaracağım. Mesajda, ödenmediği takdirde onarım sağlamayacağını, şayet yapılması sıfırını geçiyor diyerek, güzellik olsun diye de diğer modellerde indirim sağlayacaklarını söylediler. Sen önce garantili ürünü süresi içinde ücretsiz parça ve onarımını yap. Tabii ki bunu kullanıcı kabul ederse yasa, bir üst modelini ya da ürün satış ücretinin iadesini talep edebilir diyor. Ben kendilerine bir üst modelini, ürünün ücretinin iadesini ya da onarım yapılmadan tarafıma iadesini talep ettim. Tamir gören bir ürün eskisi gibi olmayacağını düşünerek, bu tarz ürünlerde 2 yıl garanti ve 5-10 yılda kullanım ömrü adı altında satış sözleşmesi yapılıyor. Daha 1,5 yıl olmadı. Onu da geçtim, psikolojik baskı gördüm. Yetmedi, kafa geçer gibi 4531 TL masraf denildi. Biz Türk markasına sahip çıkalım derken, onlar bizi canlı canlı gömdüler. Teşekkürler Casper. Ben bu hususta tüm yetkileri devreye koymak suretiyle hakkımın aranmasını arz ve talep ediyorum. Saygılarımla, Nihat A****.

26 Aralık 2024 00:19

Şu an elimizde arızalı Casper VIAM30 Plas dan başka bir ürün yok teşekkür sonra

26 Aralık 2024 00:23

Daha sorun çözülmedi

Erhan sonuçtan hiç memnun değil

Casper Via Casper X 30 Plus Değişim Talebi

21 Şubat 2024 15:45
Av. sonuçtan hiç memnun değil

Samsung Telefon Galaxy Z Flip 4 Cihazda Yaşanan Sorunlar

28 Ekim 2025 15:36
Veysel sonuçtan hiç memnun değil

Veysel
03 Nisan 2024 01:35
Oğuzhan sonuçtan hiç memnun değil

Samsung Telefon Ürünü Mü? Artık Asla Almam

25 Temmuz 2023 00:13
Nihan sonuçtan hiç memnun değil

09 Aralık 2023 18:25