Casper Excalibur Fan Sesi Sorunu

18 Mart 2023 16:24

2021 eylül ayında aldığım Casper excalibur g770 marka laptopum aldıktan 3 ay kadar sonra fandan normal olmayan sesler çıkartmaya başladı daha yetkili servise götürdüm. 1 saat içinde geri verdiler bir süreliğine sorun çözülmüş gibiydi daha sonra yine başladı. Düzenli bakımlarını yaptırdım ama ara ara aynı sorunu çıkarmaya devam etti. Sınıfta bilgisayarı çıkarmaya utanır oldum. Hoca ders anlatırken çim biçme makinesi gibi bir şey çıkarmak hoş olmuyor. Daha sonrasından yetkili servise verdim ve uzun bir süre bekledikten sonra bana aynı modelin sıfır kutulusunu yolladılar. Aynı sorun yeni bilgisayarda da ortaya çıktı. Şu an bu yazıyı yazarken sadece Chrome açık ama televizyonu bile duyamıyorum. Fanlarım tıkalı değil daha yetkili servise yeni temizlettirdim. Ayrıca yaydığı titreşim masayı bile titretiyor. Çok büyük hevesle almıştım. Umarım geri dönüş sağlarsınız.

07 Mayıs 2023 01:38

Teknik servise götürdüm 30 dakika sonra bilgisayar teslim edildi. Sorun çözüldü. Ne yaptıklarını sorduğumda fanların tıkandığından dolayı böyle bir ses çıktığını söylediler. Bazen olup bazen olmaması çok ilginç ama yinede. 2 haftadır kullanıyorum bir sorun yaşamadım daha. Anlaşılan çok hızlı bir şekilde toz topluyor bu bilgisayarlar. 2 ayda 3 ayda bir düzenli temizlettirmek lazım. Kronik bir sorun ve tek çaresi bu gibi duruyor.

Yorumlar (5)

Ozan
Ozan

Bu durum Casper excalibur g770 serisinde kronik. 2018'de ilk g770 laptopumu aldım bu sorunu yaşadım. Ardından 2023 yazında tekrardan aynı modelden aldım. Şu an bu laptoptada var. Bunun kronik olduğunu düşünüyorum. Artık excaliburdan uzak duracağım. Fabrika çıkışı fanları aşırı kalitesiz. Zaten bu ekonomide bakıyorum aynı fanın fiyatına 350 TL. Çok normal bir sorun.

Emirhan
Emirhan

Bu sorunu ben de yaşıyorum, gerçekten çok sinir bozucu. Umarım sorunumuz düzelir 1 yıldır bu sorunu yaşıyorum bilgisayarı kapatıp açınca çok nadir düzelebiliyor ama sürekli kapatıp açmaktan bıktım. Tam oyunun, dersin, videonun ortasında aniden fan değişik gürültülü sesler çıkartıyor ve bu beni zor durumda bırakıyor.

Mert
Mert

Merhabalar, ben de aynı sorunu yaşıyorum. Sorununuz çözüldü mü acaba?

Furkan
Furkan

Sorun çözüldü mü? Bende de aynı problem

Eren

Hayır, konu ile alakalı Casper tarafından ulaşan birisi olmadı

Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

Teknik Servis Sonrası Laptopumda Köşe Kırığı Ve Fan Sesi Sorunu Yaşadım

09 Kasım 2025 10:28