Okan sonuçtan hiç memnun değil

Carvak'ta Gizli Hizmet Bedeli Şoku

08 Kasım 2024 13:34

Carvak'tan araç beğendim, rezerve ettim ve 7 Kasım tarihinde Vialand şubesine gidip satın aldım. Fakat satın alma sırasında, internet adreslerinde ve herhangi bir yerde, sözleşmede belirtilmeyen 6150 TL hizmet bedeli adı altında ekstra ücret vermek zorunda bırakıldım. Eğer bu ücreti vermezsem aracı satın alamayacağım söylendi. Tüm hazırlıkları yaptığımız için mecburen ücreti ödedik ama bu ödemeyle ilgili ne bir fiş, fatura, makbuz vs. hiçbir şey verilmedi, yani bana verilmedi. Bu ücretin içine noter ücreti dahilmiş ki internet sitesinde zaten noter ücretini alıcının karşılaması gerektiği yazıyordu, bunu bilerek gelmiştim. Fakat aradaki yaklaşık 4500 TL ücret, tüketiciyi yanıltmaktan başka bir şey değil. Noter ücreti haricindeki aradaki farkın iade edilmesini talep ediyorum, aksi takdirde Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuru yapacağım.

Yani zaten arkasında Carvak var kurumsallar diye benzeri araçlardan daha fazla para verip araç alıyoruz, hem de hizmet bedeli altında daha fazla ücret vermek zorunda kalıyoruz.

08 Kasım 2024 14:27 (Şikayetten 53 dakika sonra)
12 Kasım 2024 13:20

Merhaba Okan Bey, Geri bildiriminize istinaden gerekli incelemeler yapılmış olup , müşteri temsilcimizle ilk yapmış olduğunuz çağrının 2.13 dakikasında hizmet bedeli bilgisi aktarılmış ve ücrete istinaden yapılan işlem bilgileri aktarılmıştır. Saygılarımızla Carvak Müşteri Hizmetleri

Okan
Okan
20 Kasım 2024 14:17

Kesinlikle kabul etmiyorum, hizmet bedeli takasta oluyor dediniz; hatta bu yüzden aracımı başka bir yere satıp geldim. Ayrıca şikayet sonrası telefonda bana şöyle bir bilgi verdiler; bu kesilen hizmet bedelini aracı iade etsem bile alamıyormuşum ve hatta araç söyledikleri gibi çıkmasa dahi-yani kendi hatalarından yanlış bilgi ile satılan araç olsa bile- geri alamıyormuşum. Yani hatalı bilgilerle hem sorunlu araç alabilirsiniz; hem de iade etmeye kalktığınızda bu hizmet bedeliniz yanarak durduk yere 6150 TL zarara uğrayabilirsiniz! Nitekim aracı alırken aracın yapılan bakımları hakkında 2024 yılı temmuz ayında bakımları yapıldı demelerine rağmen ben bu firmaya güvenmediğim için aracı yetkili servise götürüp servis bakımlarını sordum, aracın 2024 yılında servise hiç uğramadığı ortaya çıktı, yani bakımları söyledikleri gibi bakımları 2024 temmuz ayında yapılmamış, yanıltılmışım. Yani aldım bitti gitti derseniz muhtemelen yanılırsınız, bu firmadan araç alırken 2-3 kere falan düşünmek gerekir. Firmayla görüşmemiz neticesinde bakımlarını karşıladılar fakat hala hizmet bedeli garabeti çözülebilmiş değil. Tüketici heyetine gitmekten başka çarem kalmadı gibi görünüyor, okuyanların bilgilerine...

Yaşar
Yaşar

Öncelikle geçmiş olsun sizin yaşadığınız ve çok daha vahimi başımıza geldi bu firma kurumsal görünüm altında insanları yanıltıyor firma içerisine girince mimari tasarım açısından önce insanları etkileyip daha sonra yanıltıyorlar bu marka altında çok yakında ya kapanacak ya da isim değiştirecek emin olabilirsiniz. Bu süre zarfında bir çok şikayet birikeceği konusunda şüphem yok. Ancak devletin bu tip kurumlara karşı önlem alması gerekmekte. Bu firmadan araç alacak olanların çok dikkatli olması konusunda uyarmak gerektiğini düşünüyorum.

Zafer sonuçtan çok memnun

Carvak'a Araç Satma Hakkında

Zafer
14 Eylül 2024 18:38
"Firma sorunla ilgilendi, müşteri memnuniyetine önem verdi. Süreci takip eden Yetkili personel firma kalitesine özen gösterdi. Teşekkürler"
Carvak'a Araç Satma Hakkında
Semih sonuçtan çok memnun

Semih
06 Ekim 2024 09:48
"Geri bildirim ve özürlerini tarafıma ilettiler. İlgi ve alaka için teşekkür ederim."
Emin sonuçtan memnun

09 Aralık 2024 10:56