BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) IMEI Kayıt Ve Ödeme Yapıldı Fakat Kayıtlarda Görünmüyor

25 Ağustos 2023 13:01

Merhaba. Yurt dışından aldığımız cihazın IMEI numarası ile kaydını, 20.04.2023 tarihinde oğlum adına oluşturup, 6.091.30 TL tutarındaki vergi ödemesini yapmış bulunmaktayım. Vergi ödeme alındısı, oğlumun e-devleti üzerinden bakıldığında interaktif vergi dairesi uygulaması kayıtlarında da görünüyor. Ancak şu an sistemde kayıtlı bir IMEI numarası görülmemekle birlikte, telefonun da kullanıma kapatılacağı bilgisi oğluma mesaj olarak iletilmiş. Tekrar kayıt oluşturmaya çalıştığımda ise, daha önce kayıt yapılmamış ve ödeme yapılmamış gibi, sistem yeniden işlem yaptırıp, 20.000 TL yeni bir ödeme istemektedir. BTK ile defalarca görüştüm ancak geçerli bir cevap alamadım. Yapacak bir şey olmadığı, işlemi eksik yaptığım söz konusu durumu CİMER e yazmam gerektiği söylendi. CİMER e yazdığım halde, konudan bağımsız bir cevap geldi. Bunun üzerine bu sefer de ödendi belgesi ile birlikte İkinci kez ayrıntılı bir açıklama ile CİMER e tekrar başvuru yaptım ve şu an cevap bekliyorum. Eğer ki benim yaptığım işlem eksik olsaydı, işlem tamamlanmadan ödemenin de alınmaması gerekirdi. Ödemesi alınıp işlem tamamlandı yazısı çıkıp, günler sonra da kaydınız yok diye mesaj atılıp, benden yeniden ve bu sefer 20.0000 TL olacak şekilde ücret talep ediliyorsa ya sistemsel bir hata söz konusudur, ya da sistematiği yanlış bir uygulama vardır. Bir çok vatandaşın aynı problemi yaşaması bir tesadüf değildir. Yaşadığım bu sorunun sistemsel bir problem olduğunu düşünerek mağduriyetimin de en yakın zamanda giderilmesini istiyorum. Saygılarımla.

Eda
Eda

Sorun giderildi mi acaba bende aynı sorunla karşılaştım

Maalesef daha cevap gelmedi

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
BTK IMEI Kayıt İşlemi
BTK IMEI Kayıt Sorunu

Berrin
29 Ağustos 2023 13:14

10 Temmuz 2023 00:34

Songül
11 Temmuz 2023 14:57
BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) IMEI Kaydını Yaşanan Yoğunluktan Dolayı E Devlet Üzerinden Yapamamak