BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) IMEI İçin E-devlette İşlemi Tamamladım Ancak Kayıt Dışı Görünüyor

Burcu
29 Mayıs 2023 17:57

Yurt dışından satın alınan telefonun IMEI kaydı sorunu
yurt dışından aldığım cihazın 25.12.2022 tarihinde 2.732,40 TL vergisini ödedim. Ödeme dekontu elimde onaylandığına dair.
Cep telefonuma kayıt dışı olduğuna ve 120 günlük kullanım süresi kaldığına ilişkin mesaj geldi. Ve görüyorum ki yüzlerce insan mağdur. İşleminiz tamamladın şeklinde bir ekran çıktı karşıma işlemi bitirir bitirmez madem onaylanmadı neden ödeme alındı? Veya işlem tamamlanmadıysa neden tarafıma bilgi sağlanmadı? İşlemi yanlış yapmakla ne alakası var işlem yanlış yapıldıysa onaylanmaz, ya da onaylanmadığına dair mesaj neden hemen değil de 5 ay sonra gelir,
Sistemden kaynaklanan sorundan dolayı mağduriyetimin hemen giderilmesini rica ediyorum. 2022 harç parasını yatırıp kayıt onayı alamayanlara sistem kabul onayı açılsın. Makbuzların üzerinde ödeme tarihi gün ve saat olarak var, pasaport sahibi bilgileri ve beraberinde getirdiği telefon IMEI numaraları var. Harçlar zaten yatırılmış. Yapılması gereken bu telefonların IMEI numara kaydı eşleşmelerinin Sağlanması Bu benim hatam asla değildir gereğinin yapılmasını rica ederim

profile profile profile

Nural
Nural

Aynı şey benim başıma geldi, çözüm bulabildiniz mi?

Ece
Ece

Merhaba ödemeyi yaptıktan sonra IMEI numarasını sorgulamış mıydınız acaba kayıtlı cihaz diyor muydu? Bugün kayıt aşamasında onaylanıp onaylanmadığını anlayamadım aynı korku içerisindeyim sorgulamış iseniz söyleyebilir misiniz?

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
BTK IMEI Kayıt İşlemi
BTK IMEI Kayıt Sorunu