Booking.com Anlaşmazlıkta Ödemeyi Tüketiciye Yüklüyor

30 Ocak 2024 11:31

Booking.com üzerinden yaptığım 4047180969 rezervasyon numaralı ve 9275 pin numaralı Downtown Apartments adlı daireye, 29.12.2023 - 31.12.2023 tarihleri arasında 4 kişilik oda için 2 kişi adına 68 Euro karşılığında rezervasyon yaptırdım. Otele vardığımda bana 6 kişilik oda verildi. Rezervasyonumda istediğimden farklı bir oda verildikleri için bunu kabul etmedim ve ev sahibine yazdım, ancak geri dönüş alamadım. Bu durumu Booking.com'a ilettim ve farklı bir oda teklif edildiğini, ancak benim ödeme yaptığım odaya giremediğimi ve bu yüzden orada kalamayacağımı belirttim. Almanya/Bremen'de gece saat 12'de başka bir daire arayarak son dakika bulduğum ve 85 Euro ödediğim yerde kaldım. Daha sonra Booking.com bana mesaj göndererek rezervasyonun iade edilemez olduğunu ve iptal edilemeyeceğini iletti. Türkiye'ye döndükten sonra telefonla iletişime geçtiğimde, konunun yanlış anlaşıldığı ve farklı bir oda verildiği için otele yazacaklarını, 5 iş günü içinde kendilerinden cevap gelmezse farklı bir prosedür uygulanacağını bildirdiler. 5 gün sonra Booking.com'dan gelen bir e-postada bana 25 Euro iade edebileceklerini söylediler. 30.01.2024 tarihinde tekrar iletişime geçtiğimde, otelin Booking.com'a da cevap vermediği ve prosedür gereği yalnızca 25 Euro ödeme yapabileceklerini, aslında prosedürün yüzde 10'una kadar olan bir miktarı kapsadığını ancak bana 25 Euro ödeme yapacaklarını ifade ettiler. Booking.com, haksız kazanç elde eden işletmeleri koruyarak cezayı bana kesmiş oldu. Bugün, 25 Euro'luk linkimi aldım ancak kalan 43 Euro için Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağımı ilettim. Booking.com, aracı olduğu için bu masrafın tamamını iade etmekle yükümlüdür.

Booking.com Ve İş Ortağı Para İadesi Yapmıyor. (Booking No 4110346496)

16 Ocak 2024 09:26
Booking.com Ve İş Ortağı Para İadesi Yapmıyor. (Booking No 4110346496)
Eralp sonuçtan hiç memnun değil

14 Ocak 2024 18:47
Kader sonuçtan hiç memnun değil

Booking.com Üzerinden Rezervasyon Yaparken Yaşadığım Mağduriyet Ve Haksız Ödemeler

29 Ağustos 2023 12:42
Ozge sonuçtan hiç memnun değil

28 Haziran 2024 23:41

29 Mayıs 2024 15:07