Gizem sonuçtan hiç memnun değil

Alamo Rent A Car Ve Booking İle Yaşadığımız Araç Kiralama Sorunları

01 Ekim 2024 14:48

İspanya'da Booking üzerinden Barcelona merkez Alamo'dan kiraladığımız araba, aracı almaya gittiğimizde Booking'de seçtiğimiz araba değildi. Bize başka araç verildi ve aracın elektrikli olduğu Booking'de yazmıyordu. Biz Booking üzerinden kiralamayı yaptık. Fakat arabayı almaya geldiğimizde ellerinde sadece elektrikli araç olduğunu söylediler. Uçak veya tren bileti alamamış olduğumuz için aracı bu şekilde kiralamak zorunda kaldık. İnternette 200 euro yazan depozito bedelini 400 euro aldılar. Saat 14.00'te teslim almamız gereken aracı, 17.00'de teslim ettiler. Arabanın şarjını dolduralım dediler ve bizden 1 saat müsaade istediler. 1 saat bekledik ve arabayı getirdiklerinde aracın şarjı dolmamıştı ve hala yarıdaydı. Zaman kaybetmemek için firmaya tekrar geri dönüp söylemedik ve o şekilde yola çıkmak zorunda kaldık. Yaklaşık 1 saat sonra aracın şarjı bitti. Aracı şarj etmek için telefonumuza indirdikleri uygulamaya ödeme için kart tanımlanması gerekiyormuş. Bize bu bilgileri vermedikleri için şarj noktasında mahsur kaldık ve yaklaşık 3 saat boyunca arabayı şarj edemedik. Başka insanlar gelip şarj istasyonunun sahibini arayarak yardımcı oldular. 1 saat telefon görüşmesi yaptılar. Başka bir uygulama telefonumuza indirdik ve oradan yapılabildi. Her şarj noktası farklı uygulama üzerinden dolum yapabiliyormuş. 3 saat sonunda nihayet yükleme yapabildik. 1 saatte dolar dedikleri araç yaklaşık 2 saatte şarj oldu. 25 euro'ya şarj dolar demişlerdi, 55 euro ödedik. Şarj noktalarını gösteren uygulama da yol güzergahımız olan otoyol üzerinde hiç dolum noktası bulunmuyor. Sadece ücretli yollar üzerinde şarj dolum noktaları var. Halbuki biz size rotamızı bildirmiştik ve yolumuzun üzerinde dolum noktaları olduğunu söylemedikleri için Alamo Rent A Car çalışanlarına güvenerek yola çıktık. Uygulamada ödeme yöntemlerini ve dolum yaparken nasıl ödeme yapacağımız hakkında bilgilendirilmediğimiz için yaklaşık 6 saat çok da güvenilir olmayan bir bölgede zor şartlarda kaldık. Araç ekranda göründüğü kadar yol gitmedi ve yüzde 50 dolu olan batarya yola çıktıktan 1 saat sonra bitti. Biz Valencia'ya bu şekilde gidemeyeceğimizi anladığımız için Barcelona'ya geri dönmek zorunda kaldık. 6 günlük kiraladığımız aracı, araçtaki sorunlardan dolayı 2. günde geri vermemize rağmen para iadesi yapmadılar. Teşekkürler Alamo Rent A Car! Ayrıca Booking ile Rent A Car firmasındaki bilgilerin birbirini tutmaması da bizi mağdur etmiştir.

Rasit sonuçtan hiç memnun değil

Booking.com Güvenilir Olmayan Firmalara Karşı Müşteriyi Korumuyor

25 Ağustos 2023 10:52
Abdullah sonuçtan hiç memnun değil

Abdullah
12 Mart 2025 12:56
arac-kiralama-kabusu-gizli-ucretler-ve-zaman-kaybi-4.pdf
Kemal sonuçtan hiç memnun değil

16 Kasım 2023 16:50

Booking.com Kiralık Araçta Yaşanan Mağduriyet