Birevim Hurda Araç Sattı

Birevim Hurda Araç Sattı
Ahmet
28 Mart 20:10

Öncelikle merhaba, ben dört yıl boyunca ev alabilme umuduyla para biriktirdim. En geç teslimat süresi dört yıl sonraydı. Ne yazık ki şansıma çıkmadı ve dört yıl beklemek zorunda kaldım. Bu süre zarfında Birevim'e yatırdığım 450 bin liranın değeri de eridi. Dört yılın sonunda teslimat yapabileceklerini ancak ev almam gerektiğini söylediler. Ancak bu tutarda bir ev bulamayacağım için araba almak istedim. Bana bu durumun mümkün olmadığını, ev tasarrufuna girdiğimi ve Türk Dil Kurumu'nun böyle bir duruma izin vermediğini, dolayısıyla araba alamayacağımı ifade ettiler. Ancak kendi alıp sattıkları aracı alabileceğimi ve böylece tasarruf planımı evden arabaya değiştirebileceğimi belirttiler. Başta kabul etmek istemesem de başka çarem olmadığı için ikinci el sitelerinden araç bakmaya başladım. Ancak buradaki araçların yüzde doksanı neredeyse hurdaya ayrılacak durumda ve piyasa fiyatının en az 120-130 bin lira üzerinde fiyat biçiyorlar. Çünkü mecbur kaldığınız için almak zorundasınız. İptal etmeyi düşündüğümde ise paramın yarısını vermeyeceklerini ve geri kalan tutarın altı ay sonra ödeneceğini söylediler. Bu durumda bir arkadaşımın önerisiyle en mantıklı aracı onlardan almaya karar verdim ve İstanbul'daki yerlerine giderek aracı kendim aldım. Tüm masraflar da bana aitti. Ancak şu anda aldığım araba motor tamiri istiyor. Yani hurda bir araç sağlam gibi gösterilerek bize satıldı. Şu anda aracı yaptıracak durumum yok. Kusurlu mal olduğu için bir evden veya birinci el firmasından iadesini talep ediyorum.

profile profile profile
02 Ağustos 14:24 (Şikayetten 4 ay sonra)

Birevim Arabamı Vermemek İçin Elinden Geleni Yapıyor

Fatih
10 Ocak 00:00

Birevim Teslimat Zamanı Gelen Ancak Mağduriyeti Yaşatılan Proje

Y. İshak
15 Kasım 2023 19:03

Birevim Aracımı Alamadım. Çözüm İstiyorum.

Zeynep
05 Aralık 2023 15:56

Nimet
13 Mart 02:23
Birevim Sistemsizliği Ve İş Bilmeyen Çalışanları

Birevim Zamanında Teslimat Yapmıyor.

Samet
06 Ocak 23:31