Oğuz sonuçtan hiç memnun değil

Oğuz
28 Eylül 2024 10:32

Şikayetim BinBin firmasıyla ilgili:

BinBin'in devamlı müşterisiyim. Bugüne kadar 393 sürüşüm var ve 20.000 TL'ye yakın sürüş ücreti ödedim.

Fakat 24 Eylül 2024 tarihinde şunu yaşadım: İstanbul Karaköy Meydanı'ndan saat 16:56'da aracı aldım ve 6 dakikalık bir sürüş sonrasında 17:02'de Sirkeci İDO arabalı vapur iskelesinin önüne aracı bıraktım. Sürüşü sonlandırırken uygulama beni dışarı attı ve tekrar uygulamaya girebilmem için tek kullanımlık kod istemem gerekti. Saat 17:02'de bu tek kullanımlık kod (dört haneli: 8887, ekran görüntüsü ektedir) geldi ve aracın resmini çekmeye kalktığımda karşıma "sürüşe başla" komutu çıktı. Yani aktif bir sürüşünüz olmadığında karşınıza çıkan komut. Ben de bunun üzerine aktif sürüşümün sonlandığını zannederek aracın yanından ayrıldım. Arabalı vapura binerek karşıya Harem'e, oradan da evime geçtim.

Saat 19:45 gibi BinBin'den bana birçok hatırlatma mesajı gelmiş olduğunu fark ettim. Ancak bu mesajlar telefonuma zamanında yansımamıştı. Sürekli olarak telefonunu yanında bulunduran biriyim. Bu mesajlarda aktif sürüşüm olduğu hatırlatılmış. Destek birimini arayıp saat 19:48'de sürüşü ancak sonlandırabildim.

Bu olaydan sonra tarafıma 1.295,77 TL fatura yansıdı. Sürüş sonlanmayınca kötü niyetli bir kişi aracı alarak Fatih'e kadar sürmüş. Bu sürüşü ben yapmadığım için bu faturayı ödemek istemiyorum. Bu yüzden 6 dakikalık kendi yaptığım sürüş haricindeki kısmını kredi kartıma iade etmelerini ya da tarafıma hediye olarak tanımlanmalarını rica ettim.

Uygulamanın beni yanıltmasından dolayı bu mağduriyet oluşmasına rağmen destek ekibi bunu hiç umursamadı ve şu yanıtı yazdı:
"Sürüş başlatmak ve sonlandırmak kullanıcı sorumluluğundadır. Gerekli kontrolleri sağladığımızda sürüş sonrasında sürüşünüzü sonlandırmadığınızı görüntüledik. Yolculuğunuzun sonunda, 'Sürüş Bitir' butonuna dokunduktan sonra, 'Fotoğraf Çek' butonuyla aracın fotoğrafını sisteme yükleyerek sürüş sonlandırmanız gerekmektedir, aksi takdirde dakika ücreti devam eder. Açık kalan aracın başka kişilerce kullanılması durumunda suç duyurusunda bulunabilirsiniz."

Ben firmaya uygulamanın teknik arızası sebebiyle sürüşü fotoğraf çekerek bitirme imkanı vermediğini yazıyorum, bana bu cevabı yazıyorlar. Aslında suç duyurusunu kimin hakkında yapmak gerektiği buradan ortaya çıkıyor.

Firmanın verdiği haksız kararı yeniden gözden geçirerek haklı talebime olumlu yanıt vermesini talep ediyorum.

Berkan sonuçtan hiç memnun değil

Berkan
09 Ocak 2024 02:14
BinBin Sürüş Bitirme Sorunu - Fazla Ücret Ödemesi

Erkan
11 Temmuz 2023 02:23
BinBin Haksız Yere Kartımdan Para Çekti
BinBin Haksız Yere Kartımdan Para Çekti
Efe sonuçtan hiç memnun değil

04 Ekim 2023 20:35
BinBin App Problemi Ve Para Çekilmesi
Çöz sonuçtan hiç memnun değil

Çöz
30 Ekim 2023 23:29