Bellima Tur Şirketi Şikayet, Batı Karadeniz Turu

16 Ekim 2023 09:56

Bellima tur şirketinin 12.10.2023 tarihinde batı Karadeniz turuna dahil oldum. Tur rehberimiz b** hanımdı. Ancak net olarak ifade etmek istiyorum ki bir tur programı bu kadar kötü yapılabilir. 1. Si tur rehberimiz 3 gün boyunca 100 kelime dahi etmeden turumuzu tamamladı, kesinlikle gittiğimiz hiçbir bölgenin tarihi konusunda bilgi alamadık. Tur sadece alışveriş yaptırılmak üzerine kurulmuş. Maşukiye'de 1,5 saat mola verdik. Neden? Atv arabalarına binilmesi için. Onun ötesinde güzelim Gölcük'ü yarım saatte bitirdik. Amasra'yı ki. Bir çoğumuzun amacı orayı görmekti; 1 saatte bitirdik. Buna yemek molası da dahil. Safranbolu'da kaldığımız Hilton otelde 3 yetişkin kocaman insana 2 tek yatak bir de çocuk ek yatağı konulmuş. Hepimiz aynı ücreti ödedik, ne demek Üzerinde incecik bir yatak, üstüne gelişigüzel bir çarşaf ve diğer yataklarda yorgan var ondan yorgan bile yok. Aynı parayı ödeyen insanların konforunu nasıl ve neye göre ayarlıyorsunuz? Turun bitiş günü ise tam bir sorundu; Şile'ye gittik. Otobüs bizi neredeyse 1 km ötede indirdi. Yaşlılar var, o yolu yürüdük. Görülecek hiçbir yeri ama hiçbir yerini göremedik, bunun yerine Ormaniye'de 1,5 saat pişmaniye aldık biz.

Sonrasında dediler ki Fener'e kadar yürüyerek tırmanacağız. Turun son günü zaten herkesin perti çıkmış. Biz diğerlerine göre genç olmamıza rağmen bile gidemedik, çıkamazdık o yokuşu. Çoğu yaşlı kaldı zaten oralarda. Biz aşağıda kaldık. Bekliyoruz yukarıya çıkanların inmesini; meğerse otobüs oraya gitmiş oradakileri almış yola çıkacak ama biz yokuz. Otobüs oraya çıkacaktı madem biz neden ilk başta oraya otobüsle insan gibi gidemedik? Bir tur rehberinin görevi bütün grubu sürekli bir arada tutmaktır, benim bildiğim alır eline turun bir levhasını ya da hiç olmadı şemsiye vs anlata anlata insanları bir arada tutarak gezdirir. Km. Lerce yürütmez, birini orada 10kişiyi burada bırakmaz. Yaşlı 2 çift kalmış yokuşun orta yerlerinde bir yerlerde; diğer Bellima tur otobüsü onları almış benzinliğe bırakmış (bu arada giremeyiz denilen Fener yoluna diğer tur otobüsünüz girmiş insanları otobüsle gezdirmiş nedense? ) Biz başka bir yerdeyiz, nerede olduğumuzu bilmiyoruz, sürekli tur rehberi ile telefon trafiği, zaten trafiğin ortasında kalmışız, saat olmuş akşam 20:00; hala İzmir'e yola çıkacağız, kaybolmuşuz onun stresi bir yandan tamam bir sorun. 7 kişi 2 tane taksi tuttuk, konum attılar bize gittik taksiyle otobüsün olduğu yere. Güzel alışveriş yaptırdınız kesinlikle teşekkür ediyoruz size.

15 Temmuz 2023 23:07

Gurbet