Tolgahan sonuçtan hiç memnun değil

10 Temmuz 2024 14:18

İstanbul Avcılar'da oturuyorum. 3 yıl önce aldığım klimayı önceki evimde kullanıyordum. Daha sonra taşınma suretiyle yeni taşındığım Avcılar'da, Esenyurt'ta bulunan Baymak yetkili servisine ücretli montajını yaptırdım. Daha sonra klima soğutmamaya başladı. Servisi aradım, geldiler, gaz bastılar, düzeldi. Aradan 1-2 hafta sonra tekrar soğutmamaya başladı. Tekrar servisi aradım, geldiler, cihazı teste alalım dediler. İç ve dış üniteyi alıp götürdüler. 3 gün sonra testler tamamlandı, klimanızda problem yok, klima borusunun değişmesi gerekiyor dediler. Ben de klima borumda daha önceden problem yoktu, siz de montajı yaparken herhangi bir kaçak olmadığını, düzgün montaj yapıldığını ve teslim edildiğini rapor yazıp verdiniz dedim. Buna istinaden servis, ücretli değişim yapabileceklerini beyan etti. Ben de geri çevirdim. Sonra genel merkezi aradım, durumu onlara izah ettim. Onlar da memnuniyet gereği ücretsiz değişim yapacaklarını ilettiler. Daha sonra servis boru değişimi için geldi. Tarih Şubat 2024, montajı yapıp gittiler. Kış olduğu için biz klimayı açmadığımızdan klimanın çalışmadığını fark etmedik. Haziran ayında klimayı açtığımızda çok az soğutma yapıyordu. Genel merkezi arayıp önceki global teknik servisi istemediğimi, başka bir servis yönlendirmelerini istedim. Onlar da bana Yılmaz Teknik adında başka bir servis yolladı. Gelen servis yetkilisi inceleme yaptığında klima borularının kırık, bükük olduğunu, klimanın bazı parçalarının takılmadığını tespit etti ve raporuna böyle yansıttı. Gelen servis, boru değişecek, ücretli olacak dedi. Ben merkezi aradım ve önceki global servis hakkında şikayette bulundum. Son montajı global servis yaptığı için merkezin hemen onları göndereceğini, genel merkezin ücretsiz boru değişimi yaptırdığı için ve servisin kırık, bükük taktığı için işin arkasında duracaklarını sandım. Fakat Baymak'tan bana gelen telefonda her iki servis ile görüşüldüğünü, montajı yapan servis olayı kabul etmediğini, buna istinaden ücretli montaj yapılacağını beyan etti. Ben şaşkına döndüm. Dedim ki sizin gönderdiğiniz boruyu gelen servis bozup takıyor ve suçlusu servis değil müşteri oluyor. Yani dedim, onlarda yapabileceğimiz bir şey yok, isterseniz gerekli resmi işlemleri başlatabilirsiniz dediler ve kapattılar. Ben şimdi merkezin bana verdiği klima borusunu gelen servisin bozup kırdığını, ekstra başka gelen servisin raporuna istinaden ispat edemiyorum ve bu işin arkasında kimse durmuyor. Konu ile alakalı servis yüzünden mağdurum. Gerekli işlemlerin yapılmasını arz ederim.

10 Temmuz 2024 14:24 (Şikayetten 5 dakika sonra)

Değerli Tüketicimiz, Bildiriminiz tarafımıza ulaşmış olup, kayıt altına alınarak ilgili birimlerle paylaşılmıştır. Konu ile ilgili en kısa sürede tarafınıza dönüş sağlanacaktır. Saygılarımızla, Satış Sonrası Hizmetler Müdürlüğü

11 Temmuz 2024 15:39

2 gün oldu bu arızayı duymayan kalmadı çözüm odaklı arayan kimse olmadı neyi bekliyorsunuz alt tarafı önceki servise gidin boruyu değiştirin yaptığınız hatayı düzeltin diyeceksiniz bu kadar mı zor…

Erhan sonuçtan hiç memnun değil

Baymak Klimada Hatalı Montaj Ve Yetersiz Servis Deneyimi

Erhan
28 Haziran 2025 18:59
Kadir sonuçtan çok memnun

Kadir
12 Ocak 2025 15:57
"Şikayetim sonucunda gerek Baymak Genel Müdürlüğü gerekse yetkili servisin çözüm odaklı davranması, ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederim"
E. Sümeyye sonuçtan hiç memnun değil

E. Sümeyye
26 Haziran 2024 19:09