Başakşehir Belediyesi Kayaşehir Pazarı Fuar Ve Sergi Alanı Şikayeti

08 Kasım 2024 23:06

15 yıldır İstanbul'daki kapalı pazarlarda işime devam etmekteyim. Bütün kurallara kaidelere uyan, vergisini veren, kadın olarak ayakta durmaya çalışan bir esnafım. 9 yıldır esnafı olarak varlığımı sürdürdüğüm Kayaşehir Pazarı olan Kayaşehir Fuar ve Sergi alanında yaşadığım bir haksızlık üzerine şikayette bulunuyorum. 4 tezgah olarak yıllardır açtığım yerin 2 tezgahı satılması sonucunda mağduriyetim başladı. Yeri ben satın alamadım fakat pazar yönetiminin beni mağdur etmeyip bunca yıllık esnaflığım göz önüne alınarak bana uygun 4 tezgah yer verileceğini umuyordum. Fakat bana bir türlü yer verilmedi. 2 tezgah olarak ticari hayatıma devam etmem mümkün değil. Bunu pazar yönetimine ilettim bana cevap olarak sözleşmeni iptal et sözleşmesiz devam et denildi. Yönetim bana asla uygun bir yer bulamayınca yer satın almaya karar verdim. Arkamdaki 4 tezgah yer satılıktı. Yer sahibi ile anlaştım. Ve yönetime bunu bildirdim. Yönetim bana bu yeri vermemek için elinden geleni yaptı. Ve mağduriyetime devam etti. Aynı sokağın sonunda bir esnafın yer sahibi olması sebebiyle kendilerince olmayan kuralları bana dayatarak bu yerin bana satışını onaylamadı. Ben müşteri kaybımı ve ödemelerimi aksamasını gidermek amacıyla denk olan arka 4 tezgah köşeyi satın almak istedim. Bahsedilen esnafın benim ürünümle çakışmadığı halde ben başka bir ürün koyacağımı söylememe rağmen kabul edilmedi. Sen orada satış yapamazsın dendi. Ve yeri aynı hafta başka birine sattılar. Söz konusu pazarda yönetimin benim çabalarım ve uğraşlarıma rağmen asla çözüm bulmadığı gibi yer alma konusunda da bana yardımcı olunmadı. 2016 yılından beri esnaf olarak 4 tezgah köşe açtığım yerin muadili olarak bile yer verilmedi. Ve kuralların açık olarak iletilmesi ve tarafıma doğru bilgilerle bilgilendirme yapılması gerekirken yer almama mani oldular. Pazarda birbiriyle çakışan tezgahların olmasına rağmen bana bu şekilde bir davranış sergilenmesini doğru bulmuyorum. Çifte standart olduğunu düşünüyorum. Mağdurum ve mağduriyetimi aynı standartları sağlayan 4 tezgah olarak bana bir yer verilmesini istiyorum. Yönetimin yetersiz olduğunu kuralların belirli olmadığını ve çifte standartların var olduğunu gözlemliyorum. Diğer pazarlarımızda geçerli olan tahta kurallarının burada Olmadığını istedikleri gibi hareket ettiklerini gözlemliyorum. Mağduriyetimin elzem ve acil şekilde giderilmesini istiyorum çünkü ödemelerim var.

Ferdi
Ferdi

Yazdıklarınızı okuyunca sizleri böyle mağdur eden bir insan grubunun neden kendi yetkilerini kötüye kullandıklarını üzülerek düşündüm ve böyle şeylerin olabilmesine çok içerledim Neriman hanım. Umarım en yakın zamanda yıllar boyunca verdiğiniz emeklerin karşılığını adilane bir şekilde alırsınız.

30 Mart 2024 15:07
Başakşehir Belediyesi Kayaşehir Pazar Şikayeti
Emine sonuçtan hiç memnun değil

07 Ağustos 2025 01:33