Bajaj Dominar 250 D

09 Ağustos 04:54

1700 km motor arızası. 14.06.2024 tarihinde Moto Punto Güngören İstanbul bayisinden almış olduğum Bajaj Dominar 250 D marka motosikletimin periyodik ve rodaj bakımlarını Moto Punto servisinde yaptırdım. Yaklaşık 1.5 ay ve 1700 km'de motosiklet mekaniğinden ses geldiğini fark ettim ve randevu alarak servise başvurdum. Yaklaşık 15 gün serviste kalan motosikletimin arıza tespiti yapıldı. Motorun mekaniğinden ses geldiği servis tarafından tespit edilmiş ve motorun garantisi kapsamında sökülmesi gerektiği söylendi. Ben de motosikletin ayıplı olduğunu ve misli ile değişimini talep ettim. Kuralkan bayi yasal haklarımı mahkemede aramam gerektiğini bildirdi ve malının arkasında durmadı. Ben de hukuksal işlemleri başlatacağım. Bajaj pişmanlık.

20 Ağustos 01:59

Almadan önce iyi düşün’ün dominar 250 d sahibiyim motosikleti Güngören Moto Punto bayisinden aldım ve motosiklet 35 gün 1700 km sonra mekanikten ses verdi randevu alarak bayiye gittim Moto Punto servisi inceledi inceleme 15 gün sürdü ve motor mekanikten arıza vermiş ve garanti kapsamında yapalım dediler bende daha bir aylık motosikletin sökülmesini değil motosikletin 6502 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanunun 8. Maddesinde belirtildiği üzere ambalajında etiketinde tanıtma ve kullanmaya ve reklam ve ilanlarında yer alan satıcı tarafından belirtilen veya standardında veya teknik düzenlemesinde tespit edilen nitelik veya niteliği etkileyen niceliğe aykırı olan ya da tahsis veya kullanım amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan ve ortadan kaldıran maddi hukuki ekonomik eksiklikler içeren mallar ayıplı mal olarak kabul edilir. Alınan bir ürünün altı ay içerisinde arıza vermesinden kaynaklı o ürün sıfırken alınırmış gibi ayıplı mal olarak kabul edilir. Sıfır olarak almış olduğum motorsiklet bir aylık iken arıza vermesinden dolayı seçimlik haklarından malın misliyle değiştirilmesi hakkını bildirdim ve herhangi bir olumlu yanıt almadım yasal haklarımı kullanıyorum işlemleri başlattım benim durumumda olan ya da düşünen olursa iletişime geçelim

20 Ağustos 12:11

Fatih