Ferhat sonuçtan hiç memnun değil

Bahçeşehir Koleji Resmi Gzt. Yön Rağmen 43.950 TL Kitap Parası İstiyor

Bahçeşehir Koleji Resmi Gzt. Yön Rağmen 43.950 TL Kitap Parası İstiyor
16 Temmuz 2024 15:04

Bahçeşehir Koleji 16.02.2024 tarihli 32462 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan; Milli Eğitim Bakanlığı özel öğretim kurumları yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair YÖNETMELİK’E rağmen ;

-madde 18 - Aynı Yönetmeliğin 31. Maddesinin birinci fıkrasında yer alan 'kurumda eğitim ortamının sağlanması, ' ibaresinden sonra gelmek üzere 'Bakanlıkça onaylanan ders kitaplarının okutulması, kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitim alan özel eğitim ihtiyacı olan bireyler için her türlü tedbirin alınması, ' ibaresi eklenmiştir, -
-madde 19- Aynı Yönetmeliğin 32 nci maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki bentler eklenmiştir. “f) Derslerde, Bakanlıkça onaylanan ders kitaplarının okutulmasını sağlamak.
-madde 21 - (11). Bendine göre; Okullarda, Bakanlıkça onaylanan ders kitaplarının okutulması esastır.

Bahçeşehir Koleji, yukarıda belirttiğim Resmi Gazete maddelerine rağmen ve Milli Eğitim müdürlüğünün : https://www.meb.gov.tr/ozel-okullarda-meb-onayli-ucretsiz-ders-kitabi-okutma-zorunlulugu-basliyor/haber/32922/tr haberine rağmen ilkokul 3 sınıf için Stoys mağazası üzerinden 43.950 TL’ye Milli Eğitim müfredatıyla alakası olmayan kitapları zorla velilere aldırıyor ve dayatıyor. Okul yönetimi 'bizimle alakası yok, genel merkezin kararı' diyor. Kitap olmadan öğrenciye kayıt açamayacaklarını belirtip Kitabı Bahçeşehir Stoys ; https://bahcesehir.stoys.co/auth/login mağazası üzerinden alıyorsunuz, tüm kazanç oraya gidiyor, 'bizimle alakası yok' deyip aradan sıyrılıyorlar. Milli Eğitim Bakanlığını konuyla ilgili göreve çağırıyoruz. Lütfen herkes CİMER ve Milli Eğitim Bakanlığı ihbar hattı üzerinden kayıt oluşturup itiraz edin.

profile profile profile

Fadime
Fadime

Erzurum Bahçeşehir kampüsü geçen 18.500₺ olan kitap ücretlerini bu yıl fahiş bir zamla 47.000₺ yapmış üstelik 31 temmuza kadar alırsak indirimli 40.550₺ olarak alabilecekmışız. Okulların açılmasına 2 ay varken indirimi 31 temmuza kadar diyorlar. Açıkçası elimizi verip kolumuzu kaptırıyoruz. Lütfen sesimizi çıkaralım

Okulda Yasal Olmayan Ücretler Ve Fahiş Zamlar Velileri Zorluyor

18 Ağustos 2025 16:30
Murat sonuçtan hiç memnun değil

Bahçeşehir Koleji'nde Kitap Ücretleri Ve Şeffaflık Sorunu

10 Temmuz 2025 15:42
Ömer sonuçtan hiç memnun değil

24 Temmuz 2024 22:25