Badger Caravan Mağduriyeti

25 Haziran 2024 11:35

1 yıl önce yarı ödemesi yapılıp hala teslim alınamayan karavan! Badger 410 modelini ekstra donanımları ile (özellikle arka kapı eklenmesi ve iki kapının da bize sunulan berhimi marka olması + tavan heki büyütme 50x70 (heki ve camlar berhimi'ydi) + buzdolabı 140lt olarak büyütme + webasto) ile KDV dahil 336.000,00 TL (üç yüz otuz iki bin) olarak anlaştık ve sözleşme sırasında 168.000,00 TL (yüz altmış sekiz bin) vererek 26.06.2023'te opsiyonladık. Üç ay sonra da teslim şartı sözleşmemizde yer alıyordu. Aradan bir sene geçti. Şirket sürekli oyalıyor, üçüncü aydan itibaren ha oldu ha olacak, Yok adres değiştiriyoruz fabrikaya geçeceğiz, Yok şaseler gelmedi, Yok personel eksik, Yok haftada beş tane karavan çıkaracağız ha gayret biraz daha bekleyin diye diye tam bir yıl oyaladılar. Hala da oyalamaktalar. Mart 2024'te hala teslimle ilgili bir bilgi olmadığından bizzat firma adresine giderek şirket sahibi s*** t** ile görüştüm. Artık bıktığımı ve sözleşmemde yer alan "fesih halinde ücretin tam iade edilmesi" hakkımı kullanmak ve verdiğim ücreti geri almak istediğimi söylesem de bunun mümkün olmadığını, şirketin boş olduğunu, para veremeyeceğini söylemiş, hukuk yoluna gitseniz de sürenin en az bir yıl süreceğini gibi alaycı tavırla açıkça sözleşmedeki hakkımı alamayacağımı iletti kendisi. Öyle ya da böyle karavanın size teslim edilmesini bekleyeceksiniz başka da hiçbir çıkışınız yok diyerek yeni bir teslim listesi gösterdi (sıralamada 30 'larda idim) ve teslim tarihi söyledi (mayıs 2024 sonu oldu). Bu konuşmanın üzerinden 3 ay daha geçmesine rağmen hala karavanla ilgili en ufak gerçekçi bir teslim bilgi durumu da söz konusu değil. Başta badger karavan sanayi ve ticaret limited şirketi sahibi s*** bey, sonra da badger marka karavan imalatını devam ettiren ve ocak 2024'teki konuşmasında mağduriyetimizi s*** (t***) bey ile birlikte gidereceğini söyleyerek mağdurların ağızlarına bir parmak bal çalan g**** ***karavan turizm inşaat ithalat ihracat sanayi ve ticaret limited şirketi sahibi h*** (küçük) bey. İkisi de aynı vaatlerde bulunup sözlerini hiçbir şekilde tutmamış ve benim gibi bir sürü insanı mağdur etmiştir. Ek olarak bütün bu gecikme mağduriyetine ilave, ürünü teslim ederken kendilerinin gecikme cezası ödemeleri gereken yerde (hukuken) sözleşme tarihindeki anlaşılan ücret üzerinden euro kur farkı istiyorlar (sözleşmemizde bu talep mevcut fakat 3 ay sonra teslim edilmesi şartı ile bu sözleşme imzalandı bu da ekstra ayrı bir mağduriyet).

Cicek
Cicek
25 Haziran 2024 11:21

Şu an sattıkları karavanlar ise bizim bir yıl önce aldığımız fiyattan %20-30 kadar daha ucuz ve teslim etmek istedikleri karavanlar (teslim tarihi gelirse tabi.) anlaştığımız karavanla aynı kalite ve malzemede kesinlikle değil. Kesinlikle alışveriş yapacaksanız da ürününüzü almadan tek bir kuruş vermeyin ve sözleşmeye de her parçanın markasını modelini detayını ekletin. Ek olarak teslim sonrasında da teknik destek ve garantiden dolayı mağdur olabilme ihtimalinizi de unutmayın. Şu tarih itibarı ile de çeşitli bahanelerle karavan teslimimiz S** bey tarafından önce bayramdan önceye, sonra bayramdan hemen sonraya şimdi ise temmuza (günü söylenmedi) ertelendi.

Melih
Melih

Merhaba, son durum ne oldu acaba? Barkanın sahibinden de karavanları var güzel ve kaliteli duruyor ama alsak başımıza dert açar mı bilemedim.

Kenan sonuçtan hiç memnun değil

15 Şubat 2025 03:20
Er Karavan İle Yaşanan Büyük Hayal Kırıklığı
İnci sonuçtan hiç memnun değil

14 Temmuz 2025 14:15