Yalçın sonuçtan hiç memnun değil

18 Nisan 2024 21:50

Merhabalar ben 25 LR 075 plakalı aracın sahibi Yalçın G****. 1 Aralık 2023 günü park halindeki aracıma Axa Sigorta müşterisi çarparak kazaya sebebiyet vermiş ve %100 kusurlu bulunmuştur.
11340362 no’lu Hasar dosyası açılmıştır. Axa sigortaya 23.02.2024 - 14.03.2024 ve 16.04.2024 tarihlerinde Değer Kaybı Başvuru Dilekçemi ve İhtar-İhbar dilekçelerimi mail yoluyla gönderdim. Onlarda aynı gün ulaştığını belirtir cevap gönderdiler. Fakat o tarihten itibaren hala tarafıma cevaben ayrıntılı bir bilgilendirme maili göndermediler.
-Orijinal parça yerine kullanılan eşdeğer parça kullanılması nedeniyle Gerçek hasar/bakiye farkı tazminatı,
-On günlük İkame araç ücretini,
-Aracımı gizli kusur ile onarım yapmalarından kaynaklı talep ettiğim jant ücretlerini,
-Aracımın piyasa değerinin kaybı talebimden kalan farkı,
Ayrıntılı olarak ihtar ve ihbar haklarımı belirterek dilekçemde açıkça taleplerimi belirtmeme rağmen tarafıma ayrıntılı fatura, dekont ya da cevap dilekçesi göndermedikleri gibi mağduriyetimi de gidermediler.
Axa Sigorta etik olarak ve Bilgi alma kanunu gereği dilekçelerime cevap verme durumu mevcuttur.
Sonuç olarak;
-Axa Sigorta tarafından uygun görülen ve itiraz ettiğim hesabıma yatırdığınız değer kaybı tazminatı haricinde gizli kusur onarım tazminatı, gerçek hasar bakiye farkı tazminatını, on günlük ikame araç ücretini ayrı ayrı olarak değerlendirip daha sonra hesaba yatırıp yatırmayacağını öğrenmek istediğim ve hukuksal işlemleri başlatacağım ile ilgili ihtar dilekçemi de 16 Nisan 2024 tarihinde hem taahhütlü hem de mail olarak gönderdim.
Fakat yine aynı şekilde ihtar dilekçemi okuyup değerlendirmeden yatırdıkları 28.643 liraya atıfta bulunulan kısa bir mail aldım.
Aracıma park halinde çarpan Axa Sigorta müşterisi yüzünden
-Aracım kusurlu onarıldı.
-46.647 hasar kaydı oluşan aracıma 07.03.2024 tarihinde 28.643 lira gibi komik bir miktar yatırıldı.
-Mağdur olduğum halde hiç muhatap alınmadım. Fakat kaskolu müşterilere çifte standart uygulanıp onlarınki karşılanmaktadır. Ben mağdur olan gerçek kişi olduğum halde negatif ayrımcılığa maruz bırakılıyorum.
-Toplamda 168.990 lira değer kaybı, eşdeğer parça kullanma farkı, gizli kusurlu onarım ve ikame araç ücreti maddi talebimden sadece 28.643 lirası karşılandı. Diğer taleplerim karşılanana kadar hukuksal ve sosyal açıdan her türlü mücadeleyi vereceğim.
Aracınıza sigorta ve kasko yaptırırken reklamı çok olan değil şikayeti az olan firmaya yaptırmalısınız.

19 Nisan 2024 14:22 (Şikayetten 16 saat sonra)

Sn. G . tarafından siteniz aracılığı ile yansıyan şikayet konusu, Şirketimiz tarafından değerlendirilmeye alınmıştır. Konu hakkında ayrıca bilgi aktarımı sağlanacaktır. Saygılarımızla, AXA SİGORTA A.Ş. Müşteri Şikayet Yönetimi

22 Nisan 2024 00:14

İletişime geçilmedi. Bu durumu normal karşıladım. Çünkü 4 aydır ben Axa Sigorta ile hiç sağlıklı iletişim kuramadım. Kazanın hemen sonrası ilk iletişimde çok iyiler sonrası tam bir kabus yaşatıyorlar. Her şey kapı duvar. Özellikle haksız olduklarında ve işlerine gelmeyen konularda...

25 Nisan 2024 11:17

Sn. G . tarafından siteniz aracılığı ile yansıyan şikayet üzerine incelemeler tamamlanmış olup yanıtımızın iletildiğini bilgilerinize sunarız. Saygılarımızla. AXA SİGORTA A.Ş. Müşteri Şikayet Yönetimi

25 Nisan 2024 14:30
axa-sigorta-magdur-ediyor-ve-muhatap-almiyor-3.jpg
axa-sigorta-magdur-ediyor-ve-muhatap-almiyor-1.pdf

Axa Sigorta cevap olarak ekspertiz atadıklarını ve parçalarının orijinal takıldığını ileri sürmektedir. Fakat aracın yapılma aşamasında bizzat bulunduğum için takılan parçaların orijinal olmadığını tespit ettim. Hatta Axa sigortadan aldığım faturalarda dahi orijinal parça olmadığı özellikleri bölümünde yazmaktadır. Axa Sigorta ve eksperleri arasında bir problem olduğu aşikardır. Güvensizlik ortamı mevcuttur. Ben ekte aracımın yapımındaki parça faturalarını sunacağım. Axa Sigorta piyasadan çoğu parçayı bulamamıştır. Bu parçalarına benim yardımımla tedarik etmişlerdir. Bunun kanıtı olarak da parçaların faturaları bende mevcuttur. Axa Sigorta yönetimi ile eksperleri Yani saha çalışanları arasında büyük bir kopukluk mevcut olduğu Axa sigortanın sigorta gözetim merkezine gönderdiği cevaptan bellidir. Aracım ile ilgili Axa sigortaya yazılı ve mail olarak gönderdiğim dilekçelerde parçaların orijinal olmadığı delilli ve ispatlıdır. Sadece aracıma takılan kapı pencere bandı ve sağ kapı bantları orijinaldir. Ayrıca ikame araç talebinin sigorta şartları içinde olmadığını belirtmişler. Fakat kaskosu olan araç sahiplerine ikame araç ücretini ödemektedirler. Benim otoparktaki aracıma çarpılmış ve ben gerçek mağdur kişiyim. Poliçe sahibi müşteriniz sizden sigorta ve kasko hizmeti almış. Kaza anında bunların hepsiyle ilgili kayıpları karşılayacağını söylemiştir. Eğer ikame araç ücretini ödemediğiniz için ben müşterinizi mahkemeye versem onu da mı mağdur edeceksiniz. Ben gerçek mağdur kişi olarak kasko sahibi mağdur tarafa ödeme yaptığınız gibi banada ödeme yapmanızı istiyorum. Şikayetimde ve dilekçelerimde bahsettiğim kusurlu araç onarımı taptığınız konuya hiç değinmemişsiniz. Benim aracımın kazadan ötürü jantlarında darbe mevcuttur. Bu da saha eksperiniz tarafından fotoğraflanıp tespit edilmiştir. Fakat bana bunun onarımının yapılmadığı söylenerek yanlış Bilgi verilmiştir. Ben aracı teslim aldıktan sonra bu jantların onarımının mümkün olduğunu tespit ettim. Size dilekçemde de bunu ihbar ettim. Bu kusurlu onarım hakkında da cevabınızı bekliyorum. Axa Sigorta gizli kusurlu onarım yapmayı kabul edip gereğini yapmayı reddediyor mu?

03 Mayıs 2024 11:07

Axa Sigorta; Sigortacılık Denetlemeye şikayet kaydıma tekrar cevap gönderdi. Bir önceki ıslak imzalı cevabında bütün parçalarının orijinal takıldığını söyleyen Axa Sigorta dün gönderdiği ıslak imzalı yazısında benim bilgilendirmem ile birlikte parçaların eşdeğer olduğunu kabul etmiştir. Axa sigortanın bir hafta arayla gönderdiği iki farklı yazıyı ekte gönderiyorum. Takdir kamuoyuna aittir. Axa sigortanın tarafıma gönderdiği ıslak imzalı cevabından aracıma uygulanan değişim ve tamirattan benim bilgilendirmem ile bilgi sahibi olduğu anlaşılmıştır. -Değer Kaybı hesaplama robotunda ben 38.000 TL hesaplarken siz 28.000 TL hesaplamanız. Aracımı birden fazla eksper ve kurumsal alım satım firmalarında değer kaybının en taban 70.000 TL değer kaybı çıkması. Bir de daha kendi faturanızdan haberiniz olmayıp, bana bütün parçaların orijinal takıldığını söylemeniz benim güven duygumu yitirmeme sebep olmuştur. Bu nedenle tarafıma eksik ödenen değer kaybı ücretinin tekrar hesaplanmasını; -Kasko sahibi mağdur tarafa ödediğiniz ikame araç ücretinin gerçek mağdur taraf olarak banada ödemesini. Çifte standart ve negatif ayrımcılık uygulanmamasını; -Kendi yazdığınız son yazınızda bahsettiğiniz eşdeğer parça kullanma nedeniyle gerçek hasar farkı olan 57.990 TL’nin tarafıma yatırılmasını; -Gizli kusurlu olarak tamir ettiğiniz jant ücretinin tarafıma yatırılmasını ya da tamiratının yapılmasını talep ediyorum.

13 Haziran 2024 22:16

sikayetvar.com/axa-sigorta/ax… Reklamı bol olan @AXA_Turkiye gibi şirketler yerine şikayeti az olan sigorta şirketlerini tercih etmelisiniz. Başınıza gelmeden anlamıyorsunuz. Kaza olunca parça teminini biz yapmıyoruz dediklerine göre; biz tamir etmeyeceğiz bile diyebilirler…⚖️

Enes
Enes

Hocam merhaba bende aynı sorunu yaşıyorum 90 TL Tramer girilen aracım için 39.690 TL gibi komik bir ücret yatırdılar ayrıca 1 ay araçsız kaldım. Siz ne yaptınız paranızı alabildiniz mi? Avukata verdiniz mi?

24 Ağustos 2023 15:50

18 Temmuz 2023 14:17
Rahim sonuçtan memnun

24 Temmuz 2024 09:51
"İlk teşekkürü bu kadar bekledikten sonra şikayetimi burda duyurduktan sonra kısa süre içinde çözüldüğü için aracı olan şikayet var sitesine ederim. 2. Olarak şikayetimi görüp kısa sürede aksiyon alınmasını ve ödemenin yapılmasını sağlayan Axa Sigorta ilgili birimine teşekkür ederim. Keşke başvuru yaptığım bölüm olayı buralara gelmeden tazminatımı zamanında ödeseydi, buradan değil direk kendilerine teşekkür etseydim. Sonuç olarak ödemem yapıldı."
Axa Sigorta Değer Kaybı Başvurum Yok Sayılıyor