Ufuk sonuçtan hiç memnun değil

Ankara Atatürk Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hastane Acilinde Yaşanan Talihsiz Deneyim

09 Şubat 2024 16:15

30.12.2023 tarihinde, eski adı Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi olan ve şimdiki adı Ankara Atatürk Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesi K Blok olan acil serviste görevli doktora muayene olduk. Yoğunluk olmasına rağmen diğer doktorlar göreve çağrılmamış ve hiç uzman hekime rastlamadım. Çocuğumun yürümekte güçlük çektiğini, halsiz olduğunu, yemek yiyemediğini ve dudaklarının çok solgun olduğunu anlattım. Normalde hareketli olan kızımın durumunu, daha önce Etlik Şehir Hastanesi'ne gittiğimizi ve 'bol su içirin, düzelme olmazsa iki gün sonra polikliniğe gelin' denildiğini söyledim. Doktor, yatış yapılabilirken bunu yapmadı ve kan tahlili yapmadan direkt olarak antibiyotik, ağrı kesici ve ateş düşürücü yazdı. Kızımın ateşi 38.5 ile 39 derece arasındaydı. Doktor, ateş düşmezse dördüncü gün gelmemizi söyledi. Eczaneden ilaçları aldık, ancak evde çocuğumun durumu düzelmedi. 01.01.2024'te aynı hastanenin aciline tekrar gittim. Öğlen saat 13.40'ta 110 kişinin önünde giriş yaptık ve saat 16.30-17.00 civarı muayene olabildik. Durumu tekrar anlattım ve doktor serum takılmasını istedi. Serum takılırken, diğer görevlilerin sigara molası bekleniyordu. Bu sırada kan ve idrar tahlilleri de bekliyordu. Serumdan sonra kızım boğulma hissiyle çırpınarak hayatını kaybetti. Kalp masajı yapıldı ama iş işten geçmişti. Serumun içine katılan maddeleri gördüm ama adını bilemiyorum. 'İçine bir şey katmadık' diyorlar. Doktor hataları ve ihmaller doğal ölüm gibi gösteriliyor. 03.04.2024 tarihli dilekçeme, bugün 09.02.2024 olmasına rağmen hala cevap verilmedi. Görevliler ise maaşlarını alıp hayatlarına devam ediyorlar. Acaba sırada kaç çocuk, kaç acılı aile var? Bakanlığın vatandaşların hakkını korumasını istiyorum.

07 Ocak 2024 04:27
Nihat sonuçtan memnun değil

02 Temmuz 2024 17:02

Yenimahalle Devlet Hastanesi Çocuk Acil

27 Ağustos 2024 14:42
Sanem sonuçtan hiç memnun değil

Yanlış Antibiyotik Kullanımı Sonucu Çocuğumda Ciddi Yan Etkiler Oluştu, Sorumlular Hakkında İnceleme Talep Ediyorum

03 Eylül 2025 22:19
Semra sonuçtan memnun değil