Burcu sonuçtan hiç memnun değil

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Kliniğinde Yaşanan İletişim Ve Hizmet Sorunları

10 Mayıs 2024 14:06

Kadın doğum doktoru ve sekreterinin bugünkü tersliği beni çok şaşırttı. Kadın doğum doktoru H**** T***** S****, her zaman gittiğim doktor; geçen ayki kontrolümde bebeğimin beyninde kist olduğunu söylemişti. Bugün girdiğim organ taramasında üç farklı doktor, ultrasona bakarak kistin kaybolduğunu söyledi. Buraya kadar bir sıkıntı yok; 15 aylık bir bebeğim var ve sabah 10'da randevumdu, sonuçlar 11:45'te çıktı. Neredeyse aç halimle beklerken sonuç için H**** Hanım'ın yanına gittim. Sekreterine durumu izah ettim, bulundukları katın girişinde sonuç sırası alabileceğim bir sekreter yoktu. Bana beklememi söylediler. Benden sonra gelen, sonuç bekleyen bir hastayı dahi içeri aldılar. Sekreter kapıyı açtığında 'Ne zaman alırsınız acaba?' diye sordum. Hanımefendi, 'Muayeneleri alıyorum, sıradakileri çağıracağım.' dedi. Ben 'Ya bana?' diyerek tepki gösterdim. İşin saçma tarafı içeri girdiğimde, hasta çıkınca 'Şükür, sonunda.' dedim. Sekreter hâlâ kaba bir şekilde konuşuyordu. Doktor Hanım ise 'Sekreterimi neden kızdırıyorsunuz?' diye sordu. 'Şaka gibi.' dedim. 'Siz bana nasıl bir yüz ifadesiyle tepki verdiniz?' Gördünüz mü, bana hâlâ 'Doktor, biz sizi aradan almak zorunda değiliz.' diyor. 'E girişte sekreter yok ki, ayrıca ben aradan girmedim, aşağıdan taramaya yönlendirildim.' dedim. Başka bir sekreter geldi. Doktor, 'Neden girişte sekreter yok?' diye sordu. Sekreter, 'Üç gündür bu katta yok.' deyince sonunda sustular. Kapıda hastalara övdüğüm doktorun, bugünkü saçma sekreter yüzünden hamile bir kadına davranışı gayet saçmaydı ve ben kendi hastasıyım. Ne münasebetle bu şekilde konuşuyorlar anlamış değilim. Bana hâlâ 'Ben aralıksız hasta alıyorum.' diyor. 'Pardon ama ben de sabah'tan beri bekliyorum.' Edep önemli bir şeydir.

Gaziosmanpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gebe Polikliniği Umursamazlık İşi Düzgün Yapmama

29 Şubat 2024 23:48
Bige sonuçtan hiç memnun değil

Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nde Yaşanan İletişim Sorunları Ve Hasta Memnuniyetsizliği

22 Ocak 2025 00:10