Berat sonuçtan hiç memnun değil

Amerikan Kültür Yabancı Dil Kursları (sözleşmeyi Okumadınız Mı) Maslak Amerikan Kültür Dil Kursu

26 Ocak 2024 21:54

2023 yılının Eylül ayında oğlumu Maslak Amerikan Kültür Dil Kursuna kayıt yaptırdım. Beni, eşimi ve oğlumu kayıt zamanında çok güzel karşıladılar. Bize kayıt aşamasında iki durumdan bahsettiler. İlki, oğlumun diğer çocuklarla yabancı dil eğitimi alacağı sınıf ortamı, ikincisi ise bir yabancı dil öğretmeni ile bire bir ders olacaktı. Biz bire bir olanı seçtik ve 15.000 TL ödeyerek 50 saatlik İngilizce dersi aldık. Oğlumun küçük olması ve sık sık hastalanması nedeniyle, ayrıca zaman zaman şehir dışında olmamız sebebiyle, bazı hafta sonları oğlumu kursa götüremedim. Kayıt sırasında oğlumun sık sık hastalandığını, getiremediğimiz takdirde bir sorun olup olmayacağını eşimle birlikte sorduk ve aldığımız cevap, herhangi bir sorun olmayacağı, sadece dersten bir gün önce haber vermemizin yeterli olacağı şeklindeydi. 2024 Ocak ayında aldığımız bir telefonla oğlumun kurs ders saatlerinin dolduğunu ve yeni kayıt yaptırmak isteyip istemediğimiz soruldu. Biz de kursa daha 50 saatlik süremizin dolmadığını, bir yanlışlık olup olmadığını kontrol etmelerini istedik ve aldığımız cevap, yapmış olduğumuz sözleşmede devamsızlık haklarımızın sınırlı olduğu, bu hakların dolması halinde gelinmeyen her devamsızlığın gelmiş gibi kaydedileceği yönündeydi. Bu cevabı duyunca eşimle şok olduk çünkü bize kayıt sırasında bu durumla ilgili hiçbir bilgi verilmemişti; özellikle sorduğumuz halde verilen cevap, bir sorun olmayacağı yönündeydi. Devamsızlıktan sonra gittiğimiz haftalarda ise kurs hocamız bana devamsızlık yaptığımız için imzalar attırdı. Bu durumu kendisine sorduğumda, sadece gelmediğimiz için imza attırdığını söyledi. Biz de çok güler yüzlü hocamıza inanarak, idare tarafından kendisinin zan altında bırakılmaması için yaptığı bir prosedür olduğunu düşündük. Maslak Amerikan Kültür kursuna güvendiğimiz, çalışanlarının güler yüzlülüğüne kanarak, bize sunulan sözleşmeyi, kurulan samimi ilişkiye dayanarak en küçük ayrıntısına kadar okumadığımız, devamsızlıklar hakkında uyarıcı bir bildirimde bulunmadıkları ve emeğimi göz göre göre onlara teslim ettiğim için gerçekten özür dilerim. Bir daha asla Maslak Amerikan Kültür Dil Kursu hakkında olumlu bir yorum yapmayacağım. Modern çağda modern aldatma yöntemiyle emeğimi ve paramı hiçe saydınız. Bize verilen 'sözleşmede yazıyordu, okumadınız mı?' cevabı için teşekkürler.

29 Ocak 2024 13:56 (Şikayetten 2 gün sonra)

Sayın Berat A Konu ile alakalı şikayetiniz üzerine takip süreci başlatılmıştır. Kurum yetkilimiz tarafından şahsınıza dönüş sağlanacaktır. Saygılarımızla, Amerikan Kültür Yabancı Dil Kursları Genel Merkezi.

Berat
Berat
09 Mart 2024 12:31

Sadece sistemde cevaplandı olarak gözükmesi için yalandan bir "geri dönüş yapılacaktır" mesajı geldi ama sadece bu kadar. Maslak Amerikan Kültür yine şaşırtmadı. Söz konusu işletmeyi seçecek olanlar iyice düşünsün ve her an kandırılabileceklerinin farkında olarak kayıt yaptırmalılar.

Enes sonucu yetersiz buldu

Amerikan Kültür Yabancı Dil Kursları Büyük Bir Pişmanlıktır...

10 Ağustos 2023 13:12
Gülsah sonuçtan hiç memnun değil

13 Aralık 2023 23:09
Merve sonuçtan hiç memnun değil

Amerikan Kültür Kursları Eğitim Kurumunda Kayıt Ve İletişim Sorunları

20 Eylül 2024 20:58
Ayşe sonuçtan hiç memnun değil

22 Mart 2024 21:39

05 Aralık 2023 11:36