Merve sonuçtan hiç memnun değil

Amerikan Kültür Kursları Eğitim Kurumunda Kayıt Ve İletişim Sorunları

20 Eylül 2024 20:58

Amerikan Dil Kültür Yabancı Dil Kursu'na 21.11.2021 tarihinde erken kayıt imkanından faydalanarak 90 saat birebir ders satın alarak telefon ile kayıt oldum. Daha sonra 20.03.2022 tarihinde Adana İller Bankası şubesine giderek kalan ödemeyi yaptım ve oradaki yetkililerle kurs süreci hakkında ayrıntılı görüştüm. Mesleğimden dolayı kursa başlama tarihimin net olmadığını ve bu süre zarfında herhangi bir hak kaybı yaşayıp yaşamayacağımı sordum. Onlar da bana birebir ders olduğunu, eğitim programı oluşturulmadığı için sıkıntı olmadığını belirttiler. Sözlerine itimat ederek kurumdan ayrıldım. 2022 Eylül ayında kuruma giderek tekrar görüşme sağladım, kaydımı dondurmak istediğimi belirttim ancak buna gerek olmadığını, iyi niyetle bizlere yardımcı olunacağını belirttiler (herhangi bir evrak düzenlemediler - kayıt dondurma vs.). Ben de işim gereği görevlendirme ile bir süre il dışında bulundum. 2023 yılında ülkemizde yaşanan depremden sonra temmuz ayında kurumla telefonla görüştüm, ders planı oluşturmak istediğimi ve hafta sonu müsait olduğumu belirttim. Program oluşturma için bir türlü tarafıma dönüş sağlanmadı. Daha sonra işim gereği yurt dışı görevine gitmem gerekti ve ağustos ayında bu görevden döndüm. Kurum ile bugün yaptığım (20.08.2024) görüşmede kaydımın silindiği, sözleşmenin 1 yıllık olduğunu söylediler. Peşin olarak ödediğim 90 saatlik ders ücretini talep etmediğimi, kurs almak istediğimi söylememe rağmen bu şekilde yönlendirildim. Kaydımın silindiğini, sözleşme süresinin 1 yıllık olduğu daha önce yaptığım görüşmelerde bana bildirilmedi. Kurumdaki kişiler değişince yapılan uygulamada mağdur oldum. Kayıt silme için tarafıma bilgi verilmedi. Ders programı bile oluşturulmadı. Yaşadığım mağduriyeti kimsenin yaşamasını istemediğim için paylaşmak istedim. Gerekli yasal yollara da başvuruda bulunacağım. Özel ders alınıyor, zaman açısından kullanmada sıkıntı yok deniliyor ancak iş uygulamaya gelince hiçbir bilgilendirme yapmadan kayıt silindi deniliyor. Muhatap bile olunmuyor. Bu kuruma kaydolmayı düşünen varsa tekrar araştırsın ve ona göre karar versin.

23 Eylül 2024 16:26 (Şikayetten 2 gün sonra)

Sayın Merve A. Sözleşme süremiz 1 yıldır ve 1 yılı aşan öğrencilerimizin kurumumuzda herhangi bir hakkı bulunmamaktadır. Şahsınızın kayıt olduğu tarihten itibaren 3 yıl olmuştur. Saygılarımızla, Genel Merkez.

Merve
Merve
09 Ekim 2024 11:30

Sözleşmede sözleşme süresi 1 yıldır şeklinde ibare geçmiyor. Gerekli yasal başvuruda bulundum. Sözleşmeyi burda paylaşmak istemiyorum. Kurum olarak keşke daha yapıcı yol izleseydiniz

Ayşe sonuçtan hiç memnun değil

18 Ağustos 2024 00:35
Nurullah sonuçtan hiç memnun değil

11 Aralık 2023 15:42

26 Temmuz 2023 15:18
Ayse sonuçtan hiç memnun değil

20 Ekim 2023 15:20

04 Haziran 2024 15:46