Enes sonucu yetersiz buldu

Amerikan Kültür Yabancı Dil Kursları Büyük Bir Pişmanlıktır...

10 Ağustos 2023 13:12

Amerikan Kültür Dil Kursu Konya Merkez Şubeye büyük bir heyecanla başlayıp büyük bir hüsranla bitirdim. Bu kursa İngilizce özel ders almak için kaydoldum. Kayıt olurken eğitim koordinatörü güzel bir şekilde eğitimlerini anlattı. Hocalarından çok memnun kalacağımı, müsait olduğum zamanlara ders ayarlamam konusunda bir problem yaşamayacağımı vb. Birçok hikaye!

Sürekli sirkülasyon var. Gelen her hocayla sıfırdan başladım. Hiçbir şekilde memnun edemeyen bu kurs hem özel ders almama rağmen zaman ayarlayamamaları yüzünden hem hocaların değişmesi yüzünden ve daha birçok sebepten dolayı beni mağdur etti. Bu mağduriyetler sonucunda kursu iptal etmek istediğimde de büyük bir kibarlıkla iptal işlemini gerçekleştireceklerini söylediler.

10 Ağustos 2023 12:59

Amerikan Kültür Dil Kursu Konya Merkez Şubeye büyük bir heyecanla başlayıp büyük bir hüsranla bitirdim. Bu kursa İngilizce özel ders almak için kaydoldum. Kayıt olurken eğitim koordinatörü güzel bir şekilde eğitimlerini anlattı. Hocalarından çok memnun kalacağımı, müsait olduğum zamanlara ders ayarlamam konusunda bir problem yaşamayacağımı vb. Bir çok hikaye! Fakat hiçbir zaman istediğim zamana ders ayarlayamadım. Özel olarak, çalıştığım için hafta sonları bana uygun olacağını söylememe rağmen hocaların peşinden koşmak zorunda kaldım ve ayarlayamadıkları için uzun süre ara vererek derslere gidebildim. Bana sormadan üç defa hocamı değiştirdiler. Bu kurs öğrencinin de öğretmenin de diğer çalışanların da memnun olmadığı bir kurs. Sürekli sirkülasyon var. Gelen her hocayla sıfırdan başladım. Hiçbir şekilde memnun edemeyen bu kurs hem özel ders almama rağmen zaman ayarlayamamaları yüzünden hem hocaların değişmesi yüzünden ve daha bir çok sebepten dolayı beni mağdur etti. Bu mağduriyetler sonucunda kursu iptal etmek istediğimde de büyük bir kibarlıkla iptal işlemini gerçekleştireceklerini söylediler. Kalan saatlerimi koordinatörle hesaplayıp muhasebeye gönderdiler. Herkese oyalama amacıyla söylenen muhasebe sizi arayacak cümlesini bana da söylediler. 45 gün içinde sizi arayacaklar ve belirli bir kesinti yapıp tarafınıza ödeme yapılacak denildi. Fakat 45 gün sonra bile kimse beni aramadı. 45 gün içinde görüştüğüm kişiler de bir problem olmadığını ücret iadesi yapılacağını söyledi fakat sürenin sonunda sanki hiç kurumsal hafızaları yokmuş gibi yeni başlayan personel ve koordinatör kendilerinin bu durumdan haberleri olmadığını söylediler. Ki internette okuduğum kadarıyla bu yöntemi herkese uyguluyorlar. Özel ders olduğu için iptal edemeyeceklerini söylediler. Sanki diğer sabit hatlarından konuştuğum kişiler orada çalışmamış gibi hayır efendim yapamayız dediler. Arkadaşlar adına özür dileriz ama iptal edemeyiz ödeme yapamayız dediler. Kıssadan hisse şudur: Amerikan Kültür koca bir pişmanlıktır. Hiçbir durumda bana olması gereken eğitimi veremeyip üstüne paramı da vermediler. 87 saatimi hesaplayıp muhasebeye bildirdik, ödeme yapılacak dediler ama yapmadılar. Geçen sene peşin olarak verdiğim para o zaman için diğer tüm kurs ücretlerinin üstündeydi. Ama şu an verelim deseler artık para değil. Fakat yine de ödeme yapmıyorlar. Resmi mail adreslerine yazdığım maile cevap vermiyorlar. Kesinlikle buradan eğitim almayı düşünmeyin. Emin olun pişman olacaksınız.

24 Ağustos 2023 18:36 (Şikayetten 14 gün sonra)

Sayın Enes E Eğitim koordinatörlerimiz şikayetleriniz hakkında sizlerle iletişime geçmiştir. Şikayetinizi çözmek için ellerinden geleni yapmışlardır. Ay sonu iadenizin yapılacağı bilgisi tarafınıza bildirilmiştir. Saygılarımızla, Genel Merkez.

Enes
Enes
24 Eylül 2023 15:02

Şikayetim sonrasında beni aradılar hesaplama yaptıklarını ağustosun son haftası iade yapacaklarını söylediler. Ağustosun son haftası aradığımda yine başka güne attılar. En son gün tekrar aradım ve ısrarla bana son hafta yatacağını söylediklerini belirttim ilk ibana yatıracaklarını söylediler sonra bunu yapamayacaklarını belirttiler. Kursa gittim orada ibana yatırabileceklerini söylediler ve ibana para yattı. Ben paramın dilencisi gibi arkasında gezmesem takip etmesem kimsenin parayı yatıracağı yoktu. Ayrıca insanlara iade etmeniz gereken parayı insanlar arkasını aramasa vermiyor üzerine mi yatıyorsunuz? Kayıt yaptıracak kişilerin sonrasında bu süreçle uğraşacaklarını bilip göze alıp o şekilde kayıt yaptırmalarını öneririm.

Ayse sonuçtan hiç memnun değil

20 Ekim 2023 15:20
Aysun sonuçtan hiç memnun değil

Kursun Disiplinsizliği Ve İletişim Eksikliği Mağdur Ediyor

07 Nisan 2025 01:35
Kursun Disiplinsizliği Ve İletişim Eksikliği Mağdur Ediyor

Amerikan Kültür Yabancı Dil Kursları Amerikan Kültür Bursa Fomara Şubesi Fiyasko - Para İadesi Talebi Acil

22 Nisan 2024 15:36
Gülmisal sonuçtan hiç memnun değil

Amerikan Kültür Yabancı Dil Kursları Alsancak Amerikan Kültür Dil Kursu

28 Mart 2024 14:33