Alo 170 Çalışma Ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi Denetleme Diye Bir Şey Yok

Alo 170 Çalışma Ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi Denetleme Diye Bir Şey Yok
30 Kasım 2023 19:22

Aydın Çine akçaova a**** Mahallesi merkez sokak no:1***'de bulunan t***** fabrikası'nın sigortasız işçi çalıştırdığı iddiasıyla alo 170'i arayıp şikayet etmek istediğimde, buna rağmen 'fiili çalışanların kimlik bilgileri yok, firmanın sahibinin t. C. Kimlik numarası yok, dıdısının dıdısının nesi' gibi bilgileri almadan denetim gönderemiyoruz, diyorlar.

Ben bu bilgileri nereden bulabilirim? Düşünemiyor musunuz? Bu insanlar fabrikada çalışanlara insanlık dışı muamelede bulunup, sigortasız çalıştırıyorlar ve geçim sıkıntısı çeken kişilerin mağduriyetini fırsat bilip, sigortasız işçi çalıştırıyorlar.
Sigorta konusunu dile getirenleri doğrudan işten çıkarıp yerlerine yeni kişileri alarak aynı usulsüzlüğü sürdürüyorlar.
Buna rağmen sosyal güvenlik kurumu bir denetleme gönderemiyor, hayret ediyorum. Bu nasıl bir işleyiş, nasıl bir usulsüzlük, nasıl bir hukuk dışı hareket anlamış değilim. Bu insanları daha nereye şikayet edebiliriz? Bu durumun böyle devam etmemesi için ne yapmalıyız, yardım edin lütfen.

18 Nisan 2025 19:53

17 Nisan 2024 09:45

SGK Sigortasız İşçi Çalıştırılıyor Denetimler Nerede?

Yasemin
03 Nisan 2024 12:35