Nadir sonuçtan hiç memnun değil

Ak Otomotiv (Sahibinden) Tarafından Mağdur Edildim!

03 Nisan 2024 18:40

Sahibinden üzerinden 26 Mart 2024 tarihinde 11575*** numaralı yayımlanan ilandaki 2023 model Ford Focus 1.0 Ecoboost gtdi Titanium X model, 34***010 plakalı araba için müşteri temsilcisi h*** Hanım ile görüşülmüştür. 11575*** numaralı ilanda belirtildiği gibi hata ve hasarsız, sadece plastik aksamında çizikler olduğu belirtilmiş üzerine Balıkesir'de bulunan ilan sahibi Ak Oto Ford hesabına 5.000 TL kapora gönderilmiştir. Aracı teslim almak için 1 Nisan tarihinde Yozgat'tan Balıkesir'e iki kişi gidilmiştir ve araç 1 Nisan 2024 tarihinde Balıkesir Karası'nda bulunan Pilot Garage oto ekspertizine sokulmuştur. 3296*** numaralı ekspertiz sonucunda hata ve hasarsız denilen araçta; sol ön çamurlukta sökülüp takılma, sol arka çamurlukta boya, 2023 model araca 2018 model yıpranmış ve kullanılamayacak durumda bir lastiğin takılmış olması, sol çamurlukta derin çizik, sağ çamurlukta derin çizik, motor kartel muhafazasının kırık, arka koltukta sigara yanığı, arka debriyaj balatalarının bitmiş olması, ön camda taş darbesi, park sensörlerinin arızalı olması gibi birçok hata tespit edilmiştir. Bunun üzerine müşteri temsilcisi h*** Hanım ile görüşülüp araç alımından vazgeçilmiştir. Buna karşılık; 5.000 TL kapora ücretinin iadesi, 4.800 TL ekspertiz ücretinin tarafıma ödenmesi, Yozgat-Balıkesir arası iki kişinin rayiç bedel üzerinden yol ücretinin karşılanması talep edilmiştir. Bu talep doğrultusunda 5.000 TL kapora ücreti 3 Nisan tarihinde, 4.880 TL ekspertiz ücreti 4 Nisan tarihinde hesabıma iade edilmiştir, ancak yol ücreti talebim karşılanmamıştır. Türk Ticaret Kanunu'na göre doğruluk ve dürüstlük, karşılıklı güven ve benzeri ilkeleri gözetmeme nedeniyle Ak Oto Ford bayisi tarafından mağdur edildiğimi düşünüyorum. Yozgat-Balıkesir arası rayiç bedel üzerinden 2 kişilik gidiş-dönüş yol ücretinin karşılanması ve Türk Ticaret Kanunu ile ilgili maddeler gereği ilgili şirkete ceza uygulanmasını talep ediyorum.

Semih sonuçtan hiç memnun değil

Taş Motors Araç Alımında Beklenmedik Sorunlar Ve Mağduriyet

14 Mart 2024 18:02

Sağlam Oto Ekspertiz Raporu Hayal Kırıklığı

31 Mart 2024 13:34
Efe sonuçtan hiç memnun değil

Ortaköy Otomotiv Satın Aldığım Toyota Yarisin Gizlenen Ağır Kusurları Ve Yüksek Onarım Masrafı

24 Nisan 2025 19:19
Hakan sonuçtan çok memnun