AFAD Köy Evleri Mağduriyeti

Yeliz
24 Aralık 2023 15:21

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depreminde Elazığ'ın maden ilçesine bağlı tepecik köyünde bulunan 10 numaralı evim ağır hasar gördü. Depremden sonra bir gün dahi içinde kalmadım; ancak eşyalarım evin içinde, ahırda malzemelerim var. Köyde çıkarıp bırakabileceğim bir yer olmadığı gibi, köy dışına çıkarma imkanım da yok. Babam ve abim olmadığı için, aldığım yetim aylığıyla maddi olarak gücüm de yetmiyor. Eşyalarım evin dibinde, korunaklı bir yerde olduğu için, ülkemin bu zor durumunda yük olmak istemedim. Taşıma parası, kira ya da konteyner için başvurmadım. 'ihtiyacı olan alsın' dedim.
Ancak, daha 2020 Elazığ depreminde teslim edilmeyen evler varken, bütün evlere yıkım kararı verilmesi, bu kış gününde insanlara eziyet oluyor. Ben evde kalmayacağıma dair garanti verip, tüm sorumluluğu üstlenerek evimi depo olarak kullanmak istiyorum. Ya da konteyner verin, ama evin eşyalarını koyduğumda ahırdaki malzemelerimi ne yapacağım? Evlerimiz gitti, eşyalarımız da mı telef olsun? Bu mağduriyetimize acil bir çözüm üretilmesini talep ediyorum.

06 Mart 2024 19:51

Toplam çözüm sayısı 33 . 005522 . 777788 canlı izle Şikayetvar Yaz

Marka, model, ürün ara

Konteyner mağduriyetimin acilen giderilmesini istiyorum profile Yeliz 1 dakika önce 0 Kahramanmaraş depreminde köydeki evim ağır hasar aldı köy evlerine yıkım kararı çıktı Elazığ merkez afada ayrı maden kaymakamlığına ayrı konteyner başvurusuna bulunmama rağmen henüz bir cevap alamadım köy muhtarıda evleri boşaltın Mart ayında yıkılacak diyor kendi memleketimizde mülteci muamelesi görüyoruz benim Elazığ merkezdeki evim 2+1 küçük eşyam asla sığmaz ve götürebilecek hiçbir yerimde yok ne maddi ne de manevi imkanım da yok ( tek başına yaşayan bir bayan olarak) ya bana konteyner verilmesini istiyorum ya da evin elektriğini suyunu kesin içinde tek gün bile kalmayacağımın garantisini vererek yeni evim teslim edilene kadar eşyalarım evimde kalsın devlet olarak bir çözüm bulunamıyorsa can ve mal güvenliğimin tüm sorumluluğu benim olsun evime karışılmasın yeni evim yapılana kadar evde kalmam ama eşyalarım için depo olarak kullanmak zorundayım sürekli CİMER'e buraya yazıyorum devlet kurumlarına şahsi başvuruyorum bir sonuç alamıyorum acil çözüm istiyorum aşağıya konteyner başvuru formlarımıda ekliyorum konteyner verilmiyorsa o zaman kira ve taşınma parası verilsin eşyalarıma yer bulayım

Konteyner mağduriyetimin acilen giderilmesini istiyorum

01 Ocak 2024 17:12

2023 Kahramanmaraş depreminde Elazığ Maden ilcesine bağlı Tepecik köyünde 10 numaralı evim ağır hasar aldı hak sahipliğini kazandım muhtarımız bizim adımıza konteynır için başvuracağını söyleyip t. C. Lerimizi almıştı bende ona güvenip barınma yardımına başvurmadım Kira yardımı taşınma parasına başvurmadım. Geçmişte köy evleri evler teslim olmadan yıkılmazdı depremden sonra bir gün bile içinde kalmadım ama depo olarak eşyalarım kalır diye düşündüm muhtarımız birkaç gün önce aradı köy evlerinin yıkımına karar verilmiş evi boşaltmanız lazım dedi ben şu an çok çaresiz bir durumdayım acil konteyner istiyorum eşyalarımı çıkarıp götürebileceğim bir yer olmadığı gibi aldığım yetim aylığı da yetersiz kalıyor bir depo vb. Yer tutmama nakliyat tutmama bu hafta içi yıkıma geleceklerini söylediler evin içinde eşyalarım ahırda da alet edevat odun vb. Çok şey var isteğim çok acil konteyner ve yıkımın ertelenmesi zaten komşuların hayvanları olduğu için ertelenen yıkımlar var yıkım ekibi ilkbaharda yine gelecek o zamana kadar konteynırım temin edilir evi boşaltırım yıkım gerçekleşir mağduriyetime çok acil çözüm istiyorum

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
Afetzede Barınma Desteği
Taşınma Ve Barınma Desteği