Afetzede Barınma Desteği

1806 Görüntülenme
AFAD Afetzede Barınma Desteği, doğal afetler veya acil durumlar sonucunda mağdur olan kişilere destek sağlamak amacıyla oluşturulmuş bir programdır. Ancak, bu programla ilgili bazı sorunlar yaşanabilir.
Şikayetvar
Şikayetvar Çözüm Uzmanı 11 Ekim 2023 09:38

Sorunun Nedenleri:

Başvuru Süreci: Sorun, AFAD'a başvuruda bulunurken karşılaşılan zorluklarla ilgili olabilir. Başvuru süreci karmaşık veya uzun olabilir.
Döküman İstekleri: AFAD, başvurulan yardım için belgeler talep edebilir ve bazen bu belgelerin temini sorunlu olabilir.
İletişim Zorlukları: Başvuru sahipleri, AFAD ile iletişimde zorluk yaşayabilir ve sorunlarını çözemediklerinde bilgi eksikliği yaşayabilirler.
Ne Yapabilirsiniz?

Başvuru Sürecini İnceleyin: Sorun yaşayan kişiler öncelikle başvuru sürecini iyice incelemelidirler. Hangi belgelerin gerektiğini ve başvurunun nasıl yapılacağını öğrenmek önemlidir.
Belgelerinizi Hazırlayın: AFAD, belgelerinizi doğru ve eksiksiz olarak sunmanızı talep edebilir. Belgelerinizi hazırlayarak başvuru sürecini hızlandırabilirsiniz.
İletişim Kurun: Sorun yaşadığınızda AFAD ile iletişime geçmekten çekinmeyin. Çoğu zaman, sorunlar basit bir iletişim hatası nedeniyle olabilir ve yetkililer size yardımcı olabilirler.

Eğer sorunlarınızı AFAD ile çözemezseniz, Şikayetvar üzerinden yaşadığınız sorunla ilgili şikayet yazabilirsiniz. Benzer sorun yaşayan kişilerin yazdığı şikayeti okuyarak çözüm önerilerinden yararlanabilirsiniz.

Oyla
Şikayeti Çözüldü
24 Kasım 2023 14:48

Deprem o kadar kolay bir şey değil basitmiş gibi konuşan arkadaşlar o anı yaşamak gerekir onca insanın göçük altında kalarak hayatını kaybettiği ve nicelerininde yaralı olarak kurtulduğu bir asrın felaki bu benim yaşayanlar iyi bilir 45 dakika göçük altında kaldım ellerimle kazıyarak çıktım ve çıktıktan sonra bir çok insanı göçük altından çıkardım Rabbim nasip ettide gönüllüsü olduğum afat ve devlet bugüne kadar hiçbir yardım edilmedi şu an ise kendi imkanlarımla yaptığım çadırda iki kaburga kemiği kırığı ve ciğere batma olarak yaşam mücadelesi vermekteyim AFAD ve devlet ikamet adresimin olmayışı nedeniyle ilgili yardımcı olmadılar oysa ki bu devletin sisteminden kaynaklanan bir sorun şimdi ise AFAD ekipleri tarafından çadırımı sökmek istiyorlar valilik emri diyorlar ne diye bilirim ki Allah görüyor dilerim Rabbim den ben bu durumumdan daha Beter olsunlar ben Allah a havale ettim sorumlu olanları şimdi sizce ben daha ne yapmalıyım

Petek
Petek
AFAD Müşterisi
21 Ağustos 2024 18:03

Ben kaynanim evinde kalıyordum ama bizi evde kovalıyorlar bizde orada burda kalıyoruz iki çocuğum var ne olur yardım edin 😓

Oyla

Afetzede Barınma Desteği ile İlgili Şikayetler

AFAD Hatay Deprem Konutunda Anahtar Teslimi Gecikmesi Ve Kira Yardımının Kesilmesi

29 Ocak 00:35

AFAD Yoğun Kar Nedeniyle Mahsurda Kalan Vatandaşlar İçin Acil Yardım Talebi

Teknik
11 Ocak 15:16

Kışa Hazırsız, AFAD Konteyner Boşaltma Kararını Gözden Geçirsin

Yağmur
28 Aralık 2025 22:45

AFAD Kış Ortasında Konteynerden Çıkarılma Endişesi Ve Çocuklarımızın Mağduriyeti

Engin
18 Aralık 2025 00:19
afad-kis-ortasinda-konteynerden-cikarilma-endisesi-ve-cocuklarimizin-magduriyeti-1.jpg

AFAD Yardım Başvurumda Belirsizlik Ve Yetersiz Destek

Ercan
13 Ekim 2025 16:50

AFAD Depremzede Olarak Kura Sonuçlarında Mağduriyet Yaşıyorum

Orhan
07 Eylül 2025 00:34

AFAD Deprem Mağduru Yaşlı Ve Hasta Ailem İçin Barınma Ve Temel İhtiyaç Yardımı Bekliyoruz

Vildan
13 Ağustos 2025 12:16
afad-deprem-magduru-yasli-ve-hasta-ailem-icin-barinma-ve-temel-ihtiyac-yardimi-bekliyoruz-4.jpg

AFAD Başvuru Kabul Edilmiyor, Mağduriyetim Giderilsin

07 Nisan 2025 13:23

AFAD TOKİ Evinde Yaşanan Sorunlar ve Borç Belirsizliği

Bekir
03 Mart 2025 20:35

AFAD Kartı Mağduriyeti: Asıl İhtiyaç Sahipleri Neden Göz Ardı Ediliyor?

Zeynep
28 Şubat 2025 00:40

AFAD Acil Konteyner Talebimize Hala Yanıt Yok

19 Şubat 2025 14:52

AFAD Deprem Sonrası Ev Teslimi Bekleyen Mağduriyet

İsmail
17 Şubat 2025 00:45

AFAD Başvurularımdan Sonuç Alamıyorum!

Davut
15 Şubat 2025 14:33