Afetzede Barınma Desteği

1.834 Görüntülenme

AFAD Afetzede Barınma Desteği, doğal afetler veya acil durumlar sonucunda mağdur olan kişilere destek sağlamak amacıyla oluşturulmuş bir programdır. Ancak, bu programla ilgili bazı sorunlar yaşanabilir.

2 Yorum548 Şikayet
Şikayetvar Çözüm Uzmanı11 Ekim 2023 06:38

Sorunun Nedenleri:

Başvuru Süreci: Sorun, AFAD'a başvuruda bulunurken karşılaşılan zorluklarla ilgili olabilir. Başvuru süreci karmaşık veya uzun olabilir.
Döküman İstekleri: AFAD, başvurulan yardım için belgeler talep edebilir ve bazen bu belgelerin temini sorunlu olabilir.
İletişim Zorlukları: Başvuru sahipleri, AFAD ile iletişimde zorluk yaşayabilir ve sorunlarını çözemediklerinde bilgi eksikliği yaşayabilirler.
Ne Yapabilirsiniz?

Başvuru Sürecini İnceleyin: Sorun yaşayan kişiler öncelikle başvuru sürecini iyice incelemelidirler. Hangi belgelerin gerektiğini ve başvurunun nasıl yapılacağını öğrenmek önemlidir.
Belgelerinizi Hazırlayın: AFAD, belgelerinizi doğru ve eksiksiz olarak sunmanızı talep edebilir. Belgelerinizi hazırlayarak başvuru sürecini hızlandırabilirsiniz.
İletişim Kurun: Sorun yaşadığınızda AFAD ile iletişime geçmekten çekinmeyin. Çoğu zaman, sorunlar basit bir iletişim hatası nedeniyle olabilir ve yetkililer size yardımcı olabilirler.

Eğer sorunlarınızı AFAD ile çözemezseniz, Şikayetvar üzerinden yaşadığınız sorunla ilgili şikayet yazabilirsiniz. Benzer sorun yaşayan kişilerin yazdığı şikayeti okuyarak çözüm önerilerinden yararlanabilirsiniz.

Oyla

2 Yorum

Şikayeti çözüldü
24 Kasım 2023 14:48
Deprem o kadar kolay bir şey değil basitmiş gibi konuşan arkadaşlar o anı yaşamak gerekir onca insanın göçük altında kalarak hayatını kaybettiği ve nicelerininde yaralı olarak kurtulduğu bir asrın felaki bu benim yaşayanlar iyi bilir 45 dakika göçük altında kaldım ellerimle kazıyarak çıktım ve çıktıktan sonra bir çok insanı göçük altından çıkardım Rabbim nasip ettide gönüllüsü olduğum afat ve devlet bugüne kadar hiçbir yardım edilmedi şu an ise kendi imkanlarımla yaptığım çadırda iki kaburga kemiği kırığı ve ciğere batma olarak yaşam mücadelesi vermekteyim AFAD ve devlet ikamet adresimin olmayışı nedeniyle ilgili yardımcı olmadılar oysa ki bu devletin sisteminden kaynaklanan bir sorun şimdi ise AFAD ekipleri tarafından çadırımı sökmek istiyorlar valilik emri diyorlar ne diye bilirim ki Allah görüyor dilerim Rabbim den ben bu durumumdan daha Beter olsunlar ben Allah a havale ettim sorumlu olanları şimdi sizce ben daha ne yapmalıyım
Petek
AFAD müşterisi
21 Ağustos 2024 18:03
Ben kaynanim evinde kalıyordum ama bizi evde kovalıyorlar bizde orada burda kalıyoruz iki çocuğum var ne olur yardım edin 😓
Oyla
AFAD Logo