Adalet Bakanlığı Savcılık Soruşturmasında Yaşanan Gecikmeler Ve İletişim Sorunları

29 Eylül 2024 01:16

Kaş Cumhuriyet Başsavcılığının 20/10/2020 tarih ve 2016/687 numaralı soruşturma dosyası; 2020/2204 karar sayılı kararında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiği tarafıma tebliğ edildi. Bu karara emsal kararları örnek göstererek ve yeterli deliller mevcutken gerekli hassasiyet gösterilmeden karara varıldığı, eksik inceleme ya da inceleme yapılmadığı için Elmalı Sulh Ceza Hakimliğine 08/12/2020 tarihinde itirazda bulundum. İtiraz dilekçemde kovuşturmaya yer olmadığına dair kararın kaldırılmasına ve şüpheli hakkında kamu davası açılmasını talep ettim. Elmalı Sulh Ceza Hakimliğini aradığımda itirazımın kabul edildiğini ve dosyamın tekrar ele alınması için kararı Kaş Cumhuriyet Savcılığına ilettiklerini söylediler. Kaş Cumhuriyet Savcılığına 2021 yılında giden dosyamın tekrar soruşturma dosyası açıldığını öğrendim. Bilgi edinmek için Kaş Cumhuriyet Savcılığına ulaşma çabalarım sonuçsuz kalmaktadır. Savcılık kalemi telefonlarımı açmamaktadır. Nitelikli suçtan kamu davası açılması gerekirken 8 yılı aşkın süredir savcılık davayı bir türlü açmamaktadır ve dosya ilerlememektedir. Yeterli deliller mevcut iken hala dava açılmamasını anlamamaktayım ve bir an önce davanın açılmasını istiyorum.

Adalet Bakanlığı Selçuk Sulh Ceza Hakimliği Şikayeti

12 Kasım 2024 16:41