Adalet Bakanlığı Gerekçeli Karar Hazırlanması

21 Kasım 2023 16:06

Gerekçeli kararın yazılmadığına dair 23/03/2022 tarihinde 1. Asliye Hukuk Mahkemesinde açılan 2022/116 Esas numaralı 'tasarrufun iptali davası' ile ilgili olarak;
Bana ait olmayan, başka bir şahsa ait olan borçlardan dolayı, şahsıma ait Adana ili Sarıçam İlçesi Sofulu Mahallesi 120 Ada 20 parsel kayıtlı kat: 1, No: 1 mesken niteliğindeki taşınmazıma tapuda şerh konularak mağdur edildim.
12/09/2023 günü yapılan duruşmada davam sonuçlanmıştır. Fakat buna rağmen mağduriyetim giderilmemiştir.
Mahkemenin vermiş olduğu karar, açılan davanın reddine ve Gerekçeli Kararın 1 ay içerisinde yazılması yönünde karar verilmiştir.
Gerekçeli Karar, davanın sonuçlanmasından 69 gün geçmesine rağmen hala hazırlanmamıştır. Konuyla alakalı olarak mağduriyetimi belirtir dilekçe yazmama rağmen herhangi bir sonuç elde edemedim.
Mahkeme, hükmün özetini yazdırıp tefhim ettikten itibaren en geç bir ay içinde gerekçeli kararı yazarak tebliğe çıkarması gerekir. Gerekçeli kararın geç yazılması, makul sürede yargılanma hakkını ihlal eder.
Bu sebeple, bu süreç içerisinde daha fazla mağduriyet yaşamamam adına Gerekçeli Kararın hazırlanarak taraflara tebliğ edilmesi hususunu arz ederim.

Mert
Mert

İbrahim bey merhaba, bize de aynı dava açıldı, hemen hemen aynı durum yüzünden, siz kazanmışsınız davayı bizimki henüz sonuca ulaşmadı, mahsuru yoksa sizinle iletişime geçebilir miyim? [email protected]

Adalet Bakanlığı Kiracı İstinaf Mahkemesi Karar Bekliyorum!

24 Aralık 2024 13:00

Adalet Bakanlığı Görevsizlik Kararı Verilen Mahkemenin Aynı Yerde Tekrar Açılması

06 Şubat 2024 23:14
adalet-bakanligi-gorevsizlik-karari-verilen-mahkemenin-ayni-yerde-tekrar-acilmasi-8.jpg
adalet-bakanligi-gorevsizlik-karari-verilen-mahkemenin-ayni-yerde-tekrar-acilmasi-7.jpg

Adalet Bakanlığı Kategorileri