Adalet Bakanlığı Karabük Eski Pazar Açık Cezaevi

24 Ağustos 2024 18:29

24/08/2024 tarihinde yazdığım Karabük eski pazar açık cezaevi infaz kurumu hakkında üzülerek söylüyorum ki mahkumların kişisel temizlik haklarını ellerinden alıyorlar. Banyo günlerini haftada 2 güne indirerek mahkumların psikolojileri, sağlıkları ve hijyenleri hiçe sayılarak kararlar alınıyor. Bununla kalmayıp spor hakları da ellerinden alınıyor. Engel konulması gereken gerçekten daha önemli konular varken spor aletlerine el koyuyorsunuz.

Psikolojileri, sağlıkları ve hijyenleri ciddi rahatsızlıklar olduğunda sanırım ciddiye alınacak. Bu konu hakkında bütün görüşlerin dikkate alınmasını bildirmek istiyorum. Lütfen elimizi vicdanımıza koyarak hareket edelim. Devletimiz için, bu ülke için görev yapan memurlar ve görevliler insan ayırt etmeden kararlarını sürdürmeli.

Ve bazı kısıtlamaların sadece mahkumların zarar görmesine yönelik olduğunu unutmamalıdır. Bu alınan kararların düzeltilmesini talep ediyorum. Spor aletlerinin ellerinden alınarak banyo haklarının haftada 2 kez olması sağlanamaz. Eminim ki bu konunun ciddiye alınmasını talep ediyorum. Bunun üzerinde durulup umarım ifademizi öne sürüp kendilerini bir nebze de olsa değiştirirler.

Adalet Bakanlığı Mahkumların Sesini Duyun

07 Mart 2024 23:14