Adalet Bakanlığı Mahkumların Sesini Duyun

07 Mart 2024 23:14

Ben çarşamba açık ceza infaz kurumu'nda hükümlü bir bireyim ve bu cezaevi kendi kurallarını koymuş. Cezaevinde kadın çalışanlar olduğu için etek, kapri gibi kıyafetleri yasakladılar. Kapüşonlu kıyafetlerin kapüşonlarını kestirdiler. Bütün hükümlülere zorla çalışma kağıdı imzalattılar. İtiraz edeni kapalı cezaevine gönderdiler. Sabah 8'den akşam 5'e kadar koğuşa çıkmayı ve duş almayı yasaklamışlar.
Cezaevinin ısıtma sistemi çalışmıyor ve bu yüzden çok hasta oluyoruz. Haftada bir gün revir hakkımız var; ona da çıkınca yazılan ilaçlar bir hafta sonra geliyor. Adalet Bakanlığı tarafından acilen kontrol edilip düzgün bir sistem kurulmalıdır. Biz hükümlülerin özgürlüğü zaten elimizden alınmışken, üstüne bu eziyeti çektirmek nedensiz bir adaletsizlik. Uğruna girdiğimiz cezaevinde tekrardan adaletsizlikle karşı karşıyayız.

Reyna

Merhaba benim yakınımda sevk edildi bu sabah aradı oda Samsun çarşamba açık cezadaymış. Şartları çok mu kötü? Hala ordamısınız

Reyna

İzin sistemi nasıl ilerliyor? İzin dilekçesine cevap hemen geliyor mu? Sevk edileli 1 hafta oldu oraya

Reyna

İzindesiniz sanırım. Yönetim mi çok sıkı? Öğle saatinde aradı bir daha aramadı haber alamadım telefon kulübesi mi az ya da yoğunlukmu çok oluyor acaba bu saatlerde

Recep

Evet hala oradayım şu an sartlar biraz daha iyi

Adalet Bakanlığı Bolu Gerede L Tipi Açık Ceza Evi

14 Mayıs 2024 18:31