Gizem sonuçtan hiç memnun değil

Patoloji Sonuçları Ve İletişim Eksiklikleri

04 Aralık 2024 03:31

30.09.2024 tarihinde Acıbadem Bakırköy Hastanesi'nde 35 haftalık bebeğimin kalbinin durması sonucu acil sezaryen ameliyatı oldum. Gebeliğimin başından beri takibi bu hastanede yapılıyordu. Her ay gelişimi kontrol ediliyordu. Detaylı ultrasonlarda da gayet sağlıklı olduğu söylendi. Gebelik şekeri dışında riskli bir durum yoktu, ki o da sınırdaydı, insüline bile gerek görülmedi, diyet yapıyordum. 32. haftada sadece muayene yapıldı. Her şeyin yolunda olduğu, 3 hafta sonra gelmem gerektiği söylendi. 35. haftada bebek hareketlerinin yavaşlamasından dolayı önce başka, en yakın hastaneye gittiğimde ilk NST çekildi. Doktor, NST'nin normal olduğunu fakat bebek hareketlerinin az olması nedeniyle erken doğum yaptırmak gerekebileceğini, takibimi yapan doktora gitmemi söyledi. Acıbadem Bakırköy'e gittiğimde ultrason muayenesinde her şeyin yolunda olduğu söylendi. NST çekildi, bebeğin uyuduğu, NST'nin normal çıktığı söylendi. Sadece iki gün sonra bebeğim hareket etmeyince Bakırköy acile başvurduk ve kalbinin durduğu söylendi. Acil sezaryene alındım. Bebeğim ani olarak ölmedi, yavaş yavaş hareketleri azalarak öldü. İlk gebeliğimdi. Doktor, plasenta patolojisinin 15 günde çıkacağını söylemesine rağmen 2 ay oldu, hâlâ patoloji sonucu çıkmadı ya da uygulamaya yüklenmedi. Gebeliğimin başında sadece kan tahlili yapıldı. Kadın doğum tarafından aylarca hiç kan, idrar tahlili istenmedi. Bebeğim bir enfeksiyon sonucu mu öldü, bunu bilmek en doğal hakkım. Neden hâlâ patoloji sonucu yüklenmiyor? Aradığımda hâlâ çıkmadığı söyleniyor. Doğumdan sonra kontrol randevusu için arayan kişinin 'hayırlı olsun' demesinden mi? Sezaryenden sonra Bakırköy acil doktorunun akut pankreatit atağı geçiriyor olmama rağmen idrar yolu enfeksiyonu tanısı koymasından mı ya da ölü doğum yapmış birine kaç aylık hamilesin diye bebeğinin öldüğü odada soru sormasından mı bahsedeyim bilmiyorum... Çok yoruldum. Atakent hastaneniz alınan safra kesemin patoloji sonucunu iki haftada sisteme girebiliyorken plasenta patolojim neden hâlâ girilmiyor, neden? Artık sabrım kalmadı. En kısa sürede patoloji sonucum elime ulaşmazsa CİMER'e şikayet edeceğim sizi.

04 Aralık 2024 02:51

Acıbadem Bakırköy Hastanesinde 30.09.2024 tarihinde 35haftalık bebeğimin kalbinin durması sonucu acil sezaryen ameliyatı oldum. Gebeliğimin başından itibaren takibi için hastaneye sürekli gittim. Her ay ultrason muayenesi oldum. Sınırda çıkan insülin gerekmeyen gebelik şekerim dışında bebeğimin gelişimi her ay uyumlu gidiyordu detaylı ultrasonlarda hiçbir anormali olmadı. 32. Haftada yine sadece ultrasonda muayene yapıldı 35. Haftada tekrar muayeneye çağrıldım. Kan idrar testi gebeliğimin ilk ayları dışında hiç bakılmadı. 35. Hafta bebek hareketlerinin azlığı sebebi ile önce en yakın başka hastaneye gittiğimde ilk NST çekildi normal denildi fakat erken doğum gerekebilir dedi ve takibini yapan doktora git dedi doktor. Acıbadem Bakırköy'e o hafta cuma günü gittim. Muayenede doktorumuz her şeyin normal olduğunu söyledi, NST çekildi bebek uyuyor her şey yolunda denildi. İki gün sonra bebeğim hiç hareket etmeyince acile gittik ve öldüğünü öğrendik. Plesenta patolojiye gönderildi 15 gün sonra sonuç çıkar dedi doktor. Defalarca aradım iki ayı geçti hala bebeğim bir enfeksiyondan mı öldü ne çıktı sonuç bilmiyorum ısrarla uygulamaya yüklenmiyor neden? Bunların dışında kontrol için arayan kişinin bebeğim öldüğü halde telefonda hayırlı olsun demesinden mi? Ameliyattan sonra acile kaldırıldığımda bebeğimin öldüğünü öğrendiğim odada acil doktorunun kaç aylık hamilesin diye sormasından mı pankreatit atağı geçiriyor olmama rağmen idrar yolu enfeksiyon tanısı koyup defalarca atak geçirmemden üstüne apar topar safra kesesi ameliyatı olmak durumunda kalmamdan mı bahsedeyim bilmiyorum. Çok yoruldum. Plesenta patoloji sonucumu acil olarak talep ediyorum aksi halde CİMER'e şikayet edeceğim sizi.

04 Aralık 2024 10:05 (Şikayetten 6 saat sonra)

30868438 numaralı bildiriminiz bize ulaştı. Geri bildiriminizi sürecin sahibi yöneticilerimizle en kısa sürede değerlendirerek size geri dönüş sağlayacağız. Çağrı Merkezimize ve Hasta İlişkileri Bölümü Yöneticimize ulaşabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz. Saygılarımızla.

Gizem
Gizem
08 Aralık 2024 02:15

Evet geri dönüş sağladınız. Defnettiğim bebeğin otopsisi yapılıyormuş otopsi 3 ay sürüyormuş daha kadın doğumun patolojiye ne gönderdiğinden haberi yok. Mağduriyetim yetmezmiş gibi mezardaki benim bebeğim değil mi diye dehşet verici düşünceler içinde kaldım. Eşimi arayıp defnetmeden önce baktın değil mi bizim oğlumuzdu değil mi eminsin değil mi deyip evde kriz geçirdim. Şimdi plasenta patolojisi gelse bile ben size nasıl güvenebilirim!

Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

Acıbadem Hastanesi'nde Doğum Sürecinde Yaşanan Sorunlar!

04 Ocak 2025 18:26

07 Eylül 2023 02:47
Sena sonuçtan hiç memnun değil

SGK Kapsamındaki Yenidoğan Sağlık Hizmetlerinde Haksız Ücret Tahsili Şikayeti

27 Temmuz 2025 22:26