Monster Cihazımın Tamir Sürecinde Büyük Hayal Kırıklığı

Monster Cihazımın Tamir Sürecinde Büyük Hayal Kırıklığı
13 Ekim 2024 15:161.918

Merhaba, öncelikle bu işletmeye A1 Bilişim. Google üzerinden de yazdım. 10.09.2024 tarihinde Monster marka cihazımı bu amatör firmaya teslim ettim. Cihazıma 1 ay geçmesine rağmen ne bir işlem yapıldı ne de bir tamir söz konusu. Cihaz için arayıp bilgi istediğimizde, Nida isimli kişi düzgün konuşmuyor, aradığına pişman ediyor. Benden 'haber bekle'den başka bir şey yok. Tam bir 1 ay oldu, hâlâ haber bekliyoruz. Ne yaptığıyla ilgili bir şey diyor ne de bilgi veriyor. Asgari 1 hafta 10 gün demiş, o lafının arkasına saklanıyor. Öyle bir şey yok, benim cihazım 1 ay bu firmada saçma sapan bir şekilde kaldı. Artık cihazımı almak istediğimde gerçek yüzünü gösterdi. 'Cihazımı toparlar mısınız, almak istiyorum' diye mesaj attım. Kendisi beni arayarak üstten üstten kabadayı bir şekilde bağırarak, esnafa asla yakışmayacak bir şekilde karşılık veriyor. Aman dikkat, böyle firmalara alır cihazınızı yapacağım diye 1 ay, 5 ay yapamaz, siz de mağdur olursunuz. Diğer şikayetler de referanstır. WhatsApp'tan cihazımı soruyorum, kişi mesajımı görmesine rağmen hiçbir bilgi vermiyor. Dikkat, bu işletme sayesinde üzülürsünüz. Benden aldığın zaman için hakkım helal değil işletme sahibi.
Arkadaş 'asgari' cümlesinin karşılığından bahsediyor fakat bilgisayarımı vermeyeceğini söylediğinde 'polisle gelirim' dememe tehdit diyor. Polis ile tehdit nasıl olunuyor? Sanırım arkadaş polisi tehdit olarak algılıyor. Cihazımı toplanmadan geri almak zorunda kaldım. Pazartesi al demiştim falan der bu şahsiyet. (Zorunda kaldım)

2 Şubat 20:58

Yazdıklarım tamamen kendi yaşadığım süreci ve mağduriyetimi anlatmaktadır. Herhangi bir hakaret, iftira veya gerçeğe aykırı beyan söz konusu değildir. Cihazımı 10.09.2024 tarihinde firmaya teslim ettim. Yaklaşık 1 ay boyunca cihazla ilgili tarafıma net bir işlem bilgisi verilmedi. Defalarca aramama ve yazmama rağmen “haber bekleyin” dışında somut bir açıklama yapılmadı. Bu belirsizlik ve iletişim eksikliği nedeniyle, cihazım toplanmadan geri almak zorunda kaldım. Bu durum kendi isteğimle değil, süreç uzadığı ve başka bir seçenek bırakılmadığı için mecburen gerçekleşmiştir. Cihazı bu şekilde teslim aldığına dair tarafıma yazılı bir belge (kağıt/tutanak) firma tarafından verilmiştir. Yani bu durum, karşılıklı olarak kayıt altına alınmıştır. Burada paylaştığım ifadeler, tamamen yaşadığım deneyime dayanmaktadır. Amacım kimseyi karalamak değil, tüketici olarak yaşadığım süreci şeffaf şekilde aktarmaktır. “Dava” ve benzeri söylemler, ifade özgürlüğümü ve tüketici olarak yaşadığım mağduriyeti dile getirme hakkımı ortadan kaldırmaz.

Yorumlar(9)

10 Şubat 18:48

Bende bu a1 bilişim. Nida Samur denilen şahıstan şikayetçiyim. İlk başlarda işini iyi yapıyordu, fakat sonrasında ne olduysa, işiniz yapmaz oldu. Onda kalan bir adet ekran kartı ve de harddiskim kaldı. Arıyorum telefona bakmıyor. Mesaj atıyorum dönmüyor. En sonunda telefonunu kapatmış. Ben hakkımı helal etmiyorum kendisinde.

3 Şubat 22:39

Cumartesi talep ettiniz pazartesi buyurun dedik hemen alacam dediniz uygun değil vaktimiz lütfen pazartesi sedil toplanması gerekli dedik hayır toplamadan ver dediniz yazıya döktük verdik bin türlü dümeniniz bitmedi üstünden geçmiş 1 yıl son takıntınız bitmemiş bence burayı okuyan patolojisi olmayan sağlıklı her beşer saplantılı düşünecek sizin gibi "takık ların" neticeleri onları ıslah edip ıslah eden bir kamu duruşudur yalnızlıktır hiçbir işini yaptıra mamaktır netice bulamamaktır.

2 Şubat 21:28

Asgarinin anlamını anlamamış. Olmanız bizim sorunumuz değil yalan konuşuyorsunuz 100 lerce insan memnun olacak 1 siz mutsuz olacaksınız problemi şahsınızda arayacaksınız 2 sene geçmiş üstünden hala bitmedi cevap vermek zorunda kalıyoruz insanların menfaat bulmasına mani olmayı empati kabiliyeti elde edin ya da aynı duruma sizde maruz kalacağınız bir adaletin sizi bulmasını bekleyin

1 Şubat 21:29

40 türlü tehditle biri geldi kendisi değil dağınıkta olsa alacağım dedi bizde bu şahsın onayıyla dağınık bir şekilde kendi talebinin bu olduğunu taahhüt ettiğini beyan eden bir tutanakla gönderdiği vekiline teslim etmek zorunda kaldık bunun usul dışı ve yanlış olduğunu sözlü ve yazılı ifade ettik kendisi vehimli ve kaygılı ani anlık illa şimdi hemen benim işimi halledeceksin tavrında olduğu için toplamaya vakitte bulamadık gerekli tutanak vb dokümanları yazışmaları elimizde mevcuttur eğer bu iftira buradan kaldırılmazsa hakkında davacı olacağımı beyan eder Maruz kaldığımız cehaleti ise Allah a havale ederiz

1 Şubat 21:29

Bu şahıs cihazını başka bir servistende iade alarak bize getirdi sürecin asgari 10 gün olacağını yani minimum 10 yani maksimum belirsiz olarak söyledik üst üste aradı aynı şeyi tekrar ifade ettik kendi talebiyle kaldı daha sonra bir başkasına aratarak talep etti illa bugün almak istedi bizde yoğun bir günde hafta sonu dar vakitte "cumartesi" değil pazartesi teslim alabileceklerini toplanması gerektiğini söyledik dipnot hasta ve yorgun bir günde diğer işleri söz verilen meselelerimizi yerine getirmek içi çalıştığımız bir gündü

Menemen Uzman Bilgisayar'ın Uzayan Onarım Süreci Ve İade Problemi

Merve
26 Temmuz 2024 16:56997

Üzülerek söylüyorum ki kötü bir deneyimdi. Vermiş olduğum cihaz eksik bir şekilde bana teslim edildi ki onarım da sağlan...