İbra Turizm Umre Programı Şikayeti

06 Şubat 2024 00:10

15 tatilde İbra Turizm ile umreye gittik. Oteller güzeldi ancak hocalar sorumsuzdu. İlk gittiğimiz günden son güne kadar her şeyi kitabı okuyup kendimiz yaptık. Hocalardan biri çok yaşlıydı sesi bile çıkmıyordu, Arafat dağına çıkmaya bile gücü yetmedi, sürekli yorgun ve hastaydı. Hiçbir zaman grup olarak tavaf yapamadım. Önceden plan program belli değildi, Cidde'de yüzen mescide gidilecek denildi gidilmedi. Hocalar hep bireysel takıldı, grubun sorumluluğunu üzerine almadı. Sanki bizimle beraber umreye gelen umre arkadaşı gibilerdi. Tamamen kendilerini yaşadılar, grubu toplama, liderlik yapma, grupla birlikte tavaf ve say yapma gerçekleşmedi, hep birbirimize biz yardımcı olduk. Gidilen yerlerle ilgili bilgilendirme çok kısa ve eksikti, Kabe tanıtımı gitmeden 3 gün önce yapıldı. Kendim gitsem de aynısını yapardım.

Yorumlar (5)

Seyidseyid
Seyidseyid

Berrin Hanım çaycı dediğiniz hanımefendi şirketimizin sekretedir. Karşı taraftaki firma benim Hac ve Umre yetkisi olan eski firmamdır. Karşı ofisteki çalışanlarda şirketimizin kurulduğu dönemden beri çalışanlarıdır. İbra tur Hac ve Umre yetkisi olan diyanetle sözleşme yapan bir firmadır. Bu sene Ramazanda 2 Tane turumuz kutsal topraklara gitmiştir. Pasaport ve Vize işlemlerimiz karşı ofisimizde yapılıyordur. Yaptığınız şikayeti reddediyoruz. Asılsız iddialar sunmayınız. Seyit Ali dosdoğru Şirket sahibi

Berrin

Söylediklerimin arkasındayım kesinlikle güven veremiyorsunuz müşterileri çaycıyla muhatap etmeyiniz

Recep
Recep

Eksik bile yazmışsınız. Şirket sahibi s. A*** beyi arayıp söyleyince de siz gezmeye mi gittiniz oraya diyor. Biz değil ama hocaları gezmeye gitmiş Kabe de hocalar arkadaşlarıyla beraber sahilde gezer gibi gezdi. Dua bilen var bilmeyen var. Kitaptan okuyamayanlar var. Çoğu umresi arkadaş hiç dua okumadan ilk umresini yaptı Diğer grupların hepsi dualarla Kabe'yi inletti Hocalarda umreci listesi yok. Kendi arkadaşları hariç kimsenin telefon numarası yok Otobüste gelmeyen var mı siye sayıyorlar. 1 kişi eksik diyorlar 2 kişi çıkıp geliyor. Kendilerinden haberi yok ki. Akşam soruyoruz yarın ne yapılacaksa söyleyin herkes kendini ona göre ayarlasın diyoruz. Planımız yok diyorlar. Nur dağına çıkıyorsun toplu dua edilecek hocalar ortada yok. Hocalardan biri Türkiye'ye dönerken isteyen hakkını etsin isteyen etmesin isteyende şikayet etsin demiş. Şirketin sahibine söyleyince de helal etme diyor. Çok şükür kendi çabamızla görevlerimizi yerine getirmeye çalıştık Şirket ve görevlileri Allah'a havale ediyorum

Tuğçe
Tuğçe

Şirketin sahibinin umurumda bile değil oda aldığı paraya bakıyor. Kısacası bu tur işini sadece ticarete çevirmiş. Sahibinin konuşmasından sonra hocalarının sorumsuz olmaması zaten imkansız. Hocaları otelde odalarından inmiyorlar, tatile gelmişler.

Berrin

Ramazan umresi için seyitali beyle konuştum gidiş dönüş tarihini çaycı bayan on kaydımı yaptı tabi sonradan öğrendim çaycı olduğunu ertesi günü pasaportumu götürdüm asıl kayıt yaptırmak için daha kapıdan görmeden çaycı hanım direk karşıya ver dedi gittiğim firma adı sani duyulmadık bir yer, meğerse kendileri ramazan umresi sine götürmüyor Muş ibra tur adı altında oraya müşteri gönderiyorlarmış

Sibel sonuçtan hiç memnun değil

Veda Turizm Hac Umre Organizasyonu Hiçbir Şekilde Düzgün Hizmet Alamadık!

14 Kasım 2024 09:54

İsra Tur Umre Turunda Yaşanan Organizasyon Eksiklikleri