26 Temmuz 2023 09:32

12.07.2023 Sahibinden.com üzerinden 704592195679 numaralı kargo takip numarası PlayStation 4 Pro ürünümü Yurtiçi Kargo Saltak şubesi ile yolladım. 2-3 gündür teslim edilmeyen ürünümün alıcı ş** ile iletişime girerek teslim alması için kendisiyle sahibinden.com üzerinden mesajlaşmak istediğimde alıcı adını m*** olarak değiştirdiği ve telefon numarasını da sistem üzerinden değiştirdiğini fark ettim. 17.07.2023 tarihi sabah 08:30 'da Yurtiçi Kargo Saltak şubesine gidip oradaki personele dolandırıcılık mevzusu olduğunu ve ürünüm hala teslim edilmediği için teslimatının iptal edilmesi yönünde talepte bulundum ve onlarda Yurtiçi Kargo gürselpaşa İRTİBAT’a bilgi verip ürünümün teslimatını iptal ettiklerini söylediler.

Ardından sistem üzerinden mevcut kargo takip numarası ile kargo durumunu kontrol ettiğimde 08:48 itibari ile sistemden “Taşıma durumunda (iade) ” olarak gözüküyordu. Saat 11:07'de telefonuma sahibinden üzerinden bir mesaj geldi ve ürünün alıcı tarafından teslim alındıktan sonra iade talebi oluşturulduğunu öğrendim. Saltak şubesini arayıp iptali sağlanmış ürünün nasıl alıcıya teslim edildiğini sordum, onlarda ilgili birime bildirdiklerini bir yanlışlık olduğunu söylediler. Ardından Saltak şubesine gidip durumu izah ettim ve gürselpaşa şubesiyle iletişime geçtiler, oradaki personel alıcının taşkınlık çıkardığını ve bağırıp çağırdığını bundan dolayı da iptal edilen ürünü verdiklerini söylediler. Mevcut durum göz önünde bulundurulduğunda iki sonuç ortaya çıkmaktadır:

Bunlardan ilki alıcının dolandırıcı olduğunu söyleyip ürünü iptal etmeme rağmen ilgili çalışan hata yapmıştır, ikinci durum ise çalışan ile dolandırıcı arasında muvazaa var ve bunlar bir çeşit şebekedir. Özellikle dolandırıcı olduğu söylendiği ve ürünün teslimatı iptal edildiği halde personelinizin ürünümü teslim etmesinden dolayı mağdur. Ardından bölge müdürlüğü ve genel müdürlüğünü arayıp durumu izah ettim ve olayla ilgili araştırmadan sonra size geri dönüş yapacağız deyip 2 gün sonra iletişime geçiyorlar ve söyledikleri şey şu" ilgili kişiyi mahkemeye verip hak talebinde bulunun diye". Böyle bir şey olabilir mi? Burada hatayı dolandırıcı yapmıyor Yurtiçi Kargo yapıyor ve hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam ediyor. Sonuç olarak ürünümün geri yollanmasını ya da sahibinden üzerinden sattığım fiyat üzerinden tarafıma ödeme yapılmasını talep ediyorum.

26 Temmuz 2023 09:48 (Şikayetten 16 dakika sonra)

Yaşar T. Değerli Müşterimiz ; Talebiniz ilgili birimlerimiz ile paylaşılmış olup, en kısa sürede tarafınıza geri dönüş sağlanacaktır. Saygılarımızla Yurtiçi Kargo Servisi AŞ

27 Temmuz 2023 15:42

Çözüme yönelik işlemler gerçekleştirilmekte olup,müşterimize geri bildirim yapılmıştır. Saygılarımızla Yurtiçi Kargo Servisi AŞ Müşteri İlişkileri

Yaşar
Yaşar
28 Temmuz 2023 15:58

1 ay içerisinde iletişime geçilip sonuçlandırılacak dendi. Bekliyoruz bakalım ne olacak.

30 Ocak 2024 15:12
Enes sonuçtan hiç memnun değil

06 Temmuz 2023 14:10
Serkan sonuçtan çok memnun