Selim sonuçtan hiç memnun değil

Yurtalan Evden Eve Nakliyat Şikayetçiyim

06 Mayıs 2024 20:48

Evimi İzmir'den Bursa'ya taşımak için nakliye firması araştırdım. Yurtalan Evden Eve Nakliyat isimli şirketle 25.000 TL karşılığında anlaştık. Eşyaları yüklemeye gelen ekip, cam balkona zarar vereceğini söyleyerek 2.500 TL karşılığında seyyar asansör çağırdı. Bu sırada, eşyaların yüklenmesi bitene kadar sözleşmenin gelmesini bekledik. Çarşamba günü eşyalar Bursa'ya doğru yola çıktı. Bu sırada, F** Y*** olduğunu iddia eden bir şahıs, ayrıca 5.000 TL KDV bedeli olduğunu söyledi. KDV'nin fiyata dahil olmadığı sözleşmede yazıyormuş, dikkatli okumalıymışım. Ancak yine de baştan bir uyarı yapılabilirdi.
Perşembe günü işim sebebiyle eşya taşıma işleminin saat 10:00 gibi yapılıp yapılamayacağını sorduğumda, eşyaların kesinlikle saat 08:00'de taşınacağı ve aracın başka şehre gideceği söylendi. Sabah saat 08:00 sıralarında kimseye ulaşamadık. Saat 11:30 gibi geldiler ve yine seyyar asansör kiralanması gerektiğini söyleyerek 2.000 TL karşılığında asansör çağırdılar.
Seyyar asansör geldiğinde, eşyaların taşınması için ödeme yapmam gerektiğini söylediler. Sözleşmenin 5. Maddesinde 'Taşımacılığa ait ödemenin tamamı iş bitiminde yapılır' yazdığını söylememe rağmen, ısrarla 30.000 TL'yi ödemem gerektiğini, ödeme yapmadan eşya indirmeyeceklerini söylediler. Berfin isimli bir şahsın IBAN bilgilerini gönderdiler.
Ben, B**diye birini tanımadığımı, hesabına para yatırmayacağımı, Yurtalan Nakliyat ile anlaştığımı, fatura kesilmesi halinde firma hesabına para göndereceğimi söyledim. Bu sırada eşya indirenlerden biri, F**'in adının aslında C** olduğunu ve kendi aralarında F** dediklerini söyledi. Yaklaşık bir saat kadar fatura kesilmesini bekledik. Gdn İnşaat Turizm Taşımacılık Gıda Otomotiv San. Ve Tic. Ltd. Şti. Tarafından kesilmiş bir faturayı bana gönderdiler ve eşyaları taşıdılar. Birkaç eşyada küçük sıkıntılar vardı ancak yaşadıklarımızın yanında bunlar tamamen önemsizdi.
'Nasılsa insanların eşyaları elimizde, ne istersek yaparlar, sözleşmeyi umursamayız, denetim yok' diye düşünüyorlar. Ne yazık ki doğru düşünüyorlar. Ülkemizde herhangi bir denetim mekanizması olmadığından vatandaşlar bu tarz firmaların kucağına itiliyor ve bu firmalar insanların zor durumlarından faydalanıyorlar.
Bu şahıslar kendilerini profesyonel olarak tanıtıyorlar. Haklılar, ancak eşya taşıma konusunda değil. Üç günde bir isim değiştirerek insanları mağdur etme konusunda profesyoneller.

08 Mayıs 2024 20:30
Fırat sonuçtan hiç memnun değil

Kent Evden Eve Nakliyat Taşınma Kabusu: Eşyalarım Zarar Gördü, Firma İlgisiz Kaldı

02 Mayıs 10:36
Seyit sonuçtan hiç memnun değil

08 Mayıs 2024 19:15
Murat sonuçtan hiç memnun değil

21 Eylül 2023 12:28