Emre sonuçtan hiç memnun değil

Yamaha Motosiklet Yamaha Servis Hüsranı Debriyaj Arızası

30 Aralık 2023 20:16

2021 model Yamaha Tracer 9 motorsikletimi, kilometre dolmadığı halde İz Moto Yamaha'ya 8600 km'de bakıma soktum. Motorumu kullanırken debriyaj teli geriliyordu ve yukarıdan bollaştırıyordum. 5000 km olana kadar çok sık olmamakla birlikte, mesela 300-400 km'de biraz bollaştırıyordum ve düzeliyordu. 6000 km'den sonra her 80-120 km yol yaptığımda bollaştırmaya başladım. 8600 km'de bakıma götürdüm ve ustaya durumu anlattım. 'Tamam, sökelim bir bakalım' dediler. Sökülmeden önce debriyajım da herhangi bir ayrılma problemim yoktu. Motor servisine girdi, söküldü ve bakıldı. Debriyajın fabrikasyon hatalı saçlarında kararma, balatalarında yanma yoktu ve 'fabrika çıkışı hatalı' denildi. Garantiye müracaat edildi ancak reddedildi. Usta, 'Senlik bir şey yok, balata yapışık kalmış, o yüzden motorun hatası' dediler. Yamaha bunu kabul etmedi. Yağ bakımı yapıldı, yağ filtresi değişti ancak garanti kapsamında olmasına rağmen motorun debriyajını sökme işçiliği için benden ücret alındı. 2 yıl bakımına 8600 km'de gittiğimde yağ filtresi, yağ değişimi için benden 3.469 TL para aldılar. Ben 2007 yılından beri motorsiklet kullanıyorum, bilinçli ve tecrübeli bir sürücüyüm. Ayrıca motorumda sıfır alırken taktırdığım Quick shifter var ve aktif olarak onu kullanıyorum. Sadece debriyajı ilk kalkışta kullanıyordum, onun haricinde kullanmıyorum.

profile profile
03 Ocak 2024 10:32 (Şikayetten 3 gün sonra)
03 Ocak 2024 10:49

Madem bu arızayı veriyor motoru sıfır alırken diretilen uzatılmış garantinin faydasını neden göremedikve garanti kapsamındı olan motordan servisin benden arıza tespit için işçilik ücreti alması aşırı saçma

03 Ocak 2024 16:51

Yürüyüşünde hiç problem olmayan motoru söktüler bozdular geri verdiler bir de bozmak için garantide olan motordan işçilik parası aldılar bir de garantiyi uzattık para verdik çok sağ ol Yamaha teşekkür ederim ben Yamaha kullanıcısıydım 3 tane Yamaha motorumuda aktif olarak kullanıyordum yamahayı övüyordum ama Yamaha bu saatten sonra benim için bitti...

Can sonuçtan hiç memnun değil

Yamaha Yetkili Serviste Yaşanan İletişim Eksikliği Ve Garanti Sürecinde Güven Kaybı

16 Temmuz 2025 13:34
Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

RKS Motor Grace 202 Bitmeyen Motor Arızaları!

04 Ocak 2024 15:51

Motorumda Sürekli Su Eksilmesi Ve Garanti Kapsamında Çözüm Talebi

Nurullah
22 Temmuz 2025 12:00
İsmail sonuçtan hiç memnun değil

Yamaha Kocaeli Servis Sorumsuzluğu

17 Mart 2024 23:59
Erman sonuçtan hiç memnun değil

Yamaha Türkiye: Yedek Parça Krizi Ve Müşteri Mağduriyeti

27 Mart 2025 14:46