Xiaomi 12T Telefonunda Giderilemeyen Konferans Görüşmesi Sorunu Hk.

24 Ağustos 2023 13:542.260

Haziran 2023'te sıfır olarak satın aldığım Xiaomi 12T cihazında konferans görüşmesinde sorun yaşıyorum. Cihaz, 3 aydır Evofone servisine gidip geliyor ve bir değişiklik olmadan, sorun çözülmeden sorun yok denilerek geri gönderiliyor. Bir kez cihaz değişimi yapıldı ve yeni cihazda da aynı sorun devam ediyor. İlgili sorunu defalarca tarif ettim, son olarak servis merkezinde canlı olarak gösterdim; bu şekilde bir sorunla daha önce karşılaşılmadığı ve detaylı olarak inceleneceği belirtildi; ancak, 3 gün sonra uzun konferans görüşmeleri yapılabildiği belirtilerek geri gönderim yapıldı.
İade işlemini sorduğumda sadece fatura tutarının iade edilebileceği belirtildi. Telefon satın alınan tarihten bugüne 6-7 bin tl civarında zamlandı. Yani iade tutarıyla aynı telefon dahi alınamayacaktır.
Şu an tekrar denediğimde servis personeline de canlı olarak gösterdiğim ve sorun olduğunu kabul ettikleri aynı durumu yine yaşıyorum. Satın aldığım sıfır cihazı 3 aydır kullanamıyorum. Kullanılamayan fonksiyonla ilgili olarak telefonda yapılması gereken bir ayar bulunmadığı da servis personeliyle teyit edilmiştir.
Sorun olmadığı belirtilmekteyse aynı durum neden sürekli tekrar etmektedir? Ya da daha önce neden cihaz değişimi yapılmıştır? Cihaz değişimi yapılması sorunu kabul etmek ya da çözememek anlamına gelmemekte midir?
Acil olarak mağduriyetimin giderilmesini talep ediyorum.

1 Destek
Kemal
7 Eylül 2023 14:29

Xiaomi'den tarafıma aynı ürünle değişim yapılacağına dair dönüş yapıldı. Sorun olduğunu firmanın da kabul ettiği ürünü kabul etmediğimi ve iade durumunda fiyat artışları nedeniyle yeni telefon alımında yaşayacağım sorun nedeniyle farklı bir model ile değişim talebimi tekrar belirttim. 3 ay boyunca yaşatılan mağduriyet, sorun çözümü konusundaki yetersizlik nedeniyle konuyu Tüketici Mahkemesi'ne taşıyacağım. Cihazdaki problem defalarca tarif edildi, canlı olarak servis personeline gösterildi, servis tarafından sorun olduğu kabul edilerek kayıt altına alındı. Stoklarda aynı ürün bulunduğu sürece farklı modelle değişim yapılamayacağı yönündeki açıklama, kabul edilebilir değildir. Buna rağmen mevcut mağduriyeti yaşatmaya devam etmek ve yeni mağduriyet oluşturmaktan başka bir şey yapılmamıştır.

Kemal
18 Eylül 2023 16:00

Süreç telefonun fatura tutarıyla iadesi yapılarak sonuçlandı. Servis süreçlerindeki tutum, sorunun kabul edilmesine rağmen mağduriyetin giderilmemesi Xiaomi'nin sattığı ürünün arkasında durmadığını anlamamı sağladı. 4 ay boyunca yaşatılan mağduriyete dair en ufak bir sorumluluk almamaları, sorunlu olduğunu kabul ettikleri ürünü tekrar tekrar önermeleri/teklif etmeleri kabul edilemezdir. Bir daha üreticisi Xiaomi olan bir ürünü kesinlikle satın almayacağım ve önermeyeceğim.

Xiaomi Sıfır Olarak Aldığım Ürün Bozuk Çıktı Ancak İade Kabul Etmediler

5 Kasım 2023 20:0119.523

21 Ekim 2023 tarihinde Evofone'a bağlı iyaspark AVM mi store, adresinden mi 13 t markalı telefonu satın aldım. Ancak kut...

Xiaomi Ana Kart Sorunu Üretim Hatası

24 Kasım 2023 13:274.790

26 Mayıs tarihinde almış olduğum Xiaomi 12T telefonumu en son güncellemesinden sonra sürekli olarak donma ve aldığım gün...

Redmi 12 Cihazı 2 Ayda Bozuldu.! Müşteri Hizmetleri İlgisiz.

25 Aralık 2023 15:337.791

"İlgilenildiği için teşekkürler"

Redmi 12 Cihazı 2 Ayda Bozuldu.! Müşteri Hizmetleri İlgisiz.

Xiaomi Telefonumun Onarımı İçin Kalıcı Çözüm Ve Para İadesi Sağlanmıyor

19 Haziran 2025 12:272.211

Xiaomi marka telefonumu Evofone yetkili servisine 4 kez gönderdim. Her seferinde onarıldığı belirtilerek geri gönderildi...

1 Destek1 Yorum

Xiaomi Ayıplı Kusurlu Mal Sattı Mağdur Edildim

24 Eylül 2024 10:518.849

"Xiaomi şirketi ve servis yetkilileri sorunum ile ilgilenip çözüm sağladılar hizmet için teşekkür ederim"

Xiaomi Ayıplı Kusurlu Mal Sattı Mağdur Edildim
2 Yorum

Tümünü Gör
Xiaomi Telefon Su Geçirmezlik Sorunu

Xiaomi Telefon SuGeçirmezlik Sorunu

Volkan
Xiaomi Telefonun Bataryası Yandı!

Xiaomi TelefonunBataryası Yandı!

Yusuf
Xiaomi 13t Standoff FPS Düşme Sorunu

Xiaomi 13tStandoff FPS Düşme Sorunu

Sivaslı
Xiaomi Mağduriyetimin Giderilmesini, Paramın İade Edilmesini İstiyorum!

XiaomiMağduriyetimin Giderilmesini, Paramın İade Edilmesini İstiyorum!

Ferdi
Xiaomi Kendi Sitesinden Aldığım Telefon Bozuk Gönderildi

Xiaomi KendiSitesinden Aldığım Telefon Bozuk Gönderildi

Sena
Xiaomi Telefonuma Sürekli Reklam Giriyor Bu Sorunu Aşamıyoruz!

Xiaomi TelefonumaSürekli Reklam Giriyor Bu Sorunu Aşamıyoruz!

Murat

Öne ÇıkanKonular