WhatsApp Şantaj Ve Tehdit

30 Eylül 2024 07:13

29.09.2024 saat 18.34'te tanımadığım bir numaradan gelen mesaj gördüm. Mesajda bir sosyal medya uygulamasından gönderdiğim özel bir fotoğrafım ve aile, akraba üyelerimin telefon numaraları vardı. Şahıs veya şahıslar beni arayarak şantajcı olduklarını beyan ettiler ve benden fotoğrafımın silinmesi karşılığında para istediler. Eğer göndermezsem aile, akraba üyelerime fotoğrafımı göndereceklerini ve photoshop yoluyla fotoğrafımı dağıtacaklarını söylüyorlar. Elbette adli makamlara başvuracağım.
İlgili mesajın geldiği tarih ve saat itibariyle, hesabımda gerçekleşecek olan her türlü yasal ya da yasa dışı faaliyetler; numaramın kullanılarak kişisel çıkarlar için yapılabilecek sesli ya da yazılı mesajlar ya da ses kayıtları aracılığıyla gerçekleştirilecek görüşmeler; yasal ya da yasa dışı olabilecek her türlü aktarım, resim, video, ses kaydı, yasa dışı para transferi, link paylaşımı; hakaret, tehdit içerikli paylaşımlar; suçlayıcı ya da aleyhte konuşmalar; bilgi alışverişi; yasal ya da yasa dışı eylemler; durumlar; konumlar; insanlar, para, silah, mülk, şirket, miras, hesaplar üzerine yapılacak ticaretler ve tehdit, intihar gibi bilgi aktarımlarından; adımın ve soyadımın karalanmasından ve suçlanmasından sorumluluk kabul etmediğimi kamuoyuna duyururum. Herhangi bir durumda sorumluluk kabul etmediğimi beyan ederim. Ayrıca, benim ya da başkasının profil fotoğrafının herhangi bir yerde kullanılmasından ve sahte hesaplarda telefon numaramın kullanılmasından doğabilecek her türlü olaydan da sorumlu olmadığımı ifade ederim. Bu itibar zedeleyici sahte içeriklerin yayılması halinde hukuksal süreç başlatıp savcılığa ve yetkili makamlara suç duyurusunda bulunacağımı belirtirim.

Serkan
Serkan

Benzer durumla karşı karşıyayım ne yaptılar son durum nedir

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
Yabancı Numaradan Mesaj
2 Takipçi