Wall Street English Yatırılan Ücreti İade Etmiyor

12 Eylül 2023 13:5720.633

Bursa Wall Street English (FSM) firmasından yıllık peşin ödeme yaparak kurs satın aldım. 4 ay devam ettikten sonra verim alamadığım için ayrılmaya karar verdim. Yararlanmadığım hizmetin ücret iadesini istiyorum ve aylardır oyalayıp yatırmıyorlar. 8 aylık önden fazla ödediğim ücreti Mart ayından beri iade alamadım.
Kayıt esnasında siz kaydolun memnun kalmazsanız devam etmek zorunda değilsiniz diyorlar ancak kendi paranızı geri alamıyorsunuz.
Fatura da paylaşmış değiller. Bununla ilgili de ayrıca vergi takip servisine şikayette bulunacağım. Ne zaman kesildiği veya neden kesilmediği incelemede ortaya çıkacaktır.

26 Eylül 2023 14:30 (Şikayetten 14 gün sonra)

Merhaba, İptal şartlarımız, öğrencilerimizin eğitime başlarken imzaladığı sözleşmemizde detaylı olarak belirtilmektedir. Öğretmenlerimiz, ilgili öğrencimizle görüşmüş; ancak öğrencimizin iptal talebinin hiçbir gerekçesi bulunmadığı ve sözleşmemizdeki hiçbir iptal şartını karşılamadığı anlaşılmıştır. Bu sebeple öğrencimizin ilgili talebini gerçekleştiremiyoruz. Ayrıca, kendisinin eğitime devam edebilmesi için tüm personelimizle desteğe hazır olduğumuzu da bir kez daha belirtmek isteriz. Bilgilerinize sunarız, Saygılarımızla,

Yorumlar(13)

29 Kasım 2023 12:43

Yeniden ederiz Aylin Hanımcığım Allah başka dert vermesin Sütü bozuktan bol ne var etrafta. Şikayetimi kaldıranlara bildireyim ben hayatta olduğum sürece ya siz bu kurumu kapatacaksınız ya da öyle bir şekilde usülsüzlüklerinizde bir gün bir anda karşınıza çıkıp hak arayıp alacağım ki, bu yazdığım mesaja rağmen kendiniz dahi çok şaşıracaksınız. Zalimin zulmüne direnmek bir şereftir. Öyle ya da böyle o hak ödenecek bu ülkede olduğunuz sürece. Her şeyi resmi olarak da kılıfına uydurarak insanları aldatmak hangi adamlığın kitabında yazıyor iki rekat dürüst olun be insan olun saygılı olun mert olun onurlu olun.

2 Ekim 2023 21:08

Aylin hanım arkadaşım bu kursun Bursa şubesini CİMER den defalarca şikayet etti 3ünü yüklüyorum. Belki size yardımcı olur.

1 Ekim 2023 18:04

İlgili kurs Milli Eğitim Bakanlığına bağlı özel yabancı dil kursudur. Her şeyden önce mevzuat gereği kayıtlı olduğunuz takip ettiğiniz bir sınıfın olması mecburidir. İlgili kurs size düzenli takip edeceğiniz bir sınıf temin etme konusunda temerrüde düşmüştür. Size şöyle ifade edim mevzuat gereği bu kurs size düzenli takip edeceğiniz bir sınıf sunamadığı için iptal talebinde bulunmanız son derece haklı bir nedendir. İlgili kursun size verdiği cevap fasa fisodan ibarettir.

26 Eylül 2023 14:18

Wall Street English hiç kimsenin takip ettiği, kayıtlı olduğu bir sınıf olmadan her ders için randevu ile sınıf oluşturup kursiyerlere 40-45 dakikalığına ders veriyor. Tamamen mevzuata aykırı şekilde 22 yılda 175.000 kişiye kurs verdi. Lütfen sizden bir önce şikayette bulunan Rüya hanımın şikayetinde yorumlara bakın. 4 kişi diyor ki Wall Street English hiç kimsenin takip ettiği, kayıtlı olduğu bir sınıf olmadan her ders için randevu ile sınıf oluşturup kursiyerlere ders vermek mevzuata aykırı değildir, biz böyle eğitim veriyoruz desin şikayetimi geri alacağım. Ama kurs bunu diyemiyor. Kanuna, nizama, yönetmeliklere uymamak bu kursun geninde var.

16 Eylül 2023 20:04

--- tarihinde ekte belirttiğim sözleşme ile (ekte sözleşmeni sun) ---adresli Wall Street English tabelalı kursa kayıt oldum. Lakin 4 ay geçmesine rağmen takip ettiğim bir sınıf yok. Burda hiç kimsenin takip ettiği, kayıtlı olduğu bir sınıf yok. Randevu ile son derece sınırlı sayıda ders alıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bu kurumun mevzuata uymadığının, bana ve tüm kursiyerlere karşı yükümlülüklerini yerine getiremediğinin tespitini ve ilgililerin cezalandırılmasını talep ederim diye yaz CİMER den Milli Eğitim Bakanlığı na gönder. Paranın tamamını alırsın. Mevzuata uymadığından dolayı şikayetler artmaya başlamış Kocaeli'nde yönetmeliklere uymadığından dolayı basına düşmüş bu kurum.

15 Eylül 2023 18:02

O parayı geri alamayacaksınız Faturayı da vermeyecekler Benim öğrenci ilişiğimi kesmişler (başta kesmemişlerdi sisteme giriş yapabiliyordum kendim söyleyince artık şifremi değişmişler:) ) İlişiğim kesildiğine dair kaç kere yazı istedim asla vermiyorlar vermiyoruz deniyor rahat rahat 444'lü çağrı merkezinden bile aradığım her numarayı engelleyecek kadar gülünç ve gerçek dışılar Belki bu yorumu görüp paranızı geri verirler İnşallah verirler çok isterim bir mağdur kurtulmuş olur

Kayıt İptali Ve Ücret İadesi Sürecinde Mağduriyet Yaşıyorum

28 Ağustos 2025 17:184.427

American Time Dil Okulları Bursa FSM Şubesi’nde 18.07.2025 tarihinde kayıt yaptırdım ve toplam 45.000 TL’lik kurs ücreti...

2 Yorum

Amerikan Kültür Yabancı Dil Kursları Bursa FSM Amerikan Kültür

Mayıs ayında Bursa FSM Amerikan dil kursuna kayıt yaptırıp ücret ödedim. 2 hafta geçmesine rağmen kimse aramadı ben de g...