Sinan sonuçtan hiç memnun değil

2020 Volkswagen Polo'nun 1 Yılda 11.500 Km'de Fren Diskleri Eğildi!

10 Temmuz 2023 19:52

2020 Model Volkswagen Polo 1.0 Comfortline aldık. Almaz olaydık. Pandemi dönemi piyasada araç sıkıntısı da olunca bizde marka deme gafletine düştük güvenip araştırmadan aldık. Servisi, bakım ücreti, parça ücreti bunları bir kenara koyduk. Araç daha 1 yıllık ve 11.500 km'deyken fren diskleri eğildi. Sürtme sesini fark edince servise gittik. Garanti kapsamındaki 1 yıllık araç bu. Biz yüz binlerce km şehirlerarası yol yapmış insanlarız. Ne bitmez rampalardan indik, ne yollardan gidip geldik ama böyle bir şey yaşamadık. Servis disklerdeki eğriliği tespit etti. Fren disk ve balatalarının değişmesi gerekiyor dedi. E garanti kapsamında değiştirin o zaman dedik. Olmaz bu parça garanti kapsamı dışında dediler. Kendi kafalarına göre kanun bile çıkarmışlar. E bizim insanımız zaten hak hukuk nedir bilmez, bilse de aramaz ya. En büyük dayanakları bu. Bir de 6 aya kadar giderseniz değiştiriyorlarmış. Sonrası ücretli değişim. Neyse ücretli olarak değişmesi gerektiğini söyleyip bize fatura çıkardılar. Bizde "aracın üzerindeki tüm parçalar 2 yıl garanti kapsamında" olduğundan Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurduk ve THH aracın disklerinin "ayıplı mal" olduğunu tescil edip ücretsiz değiştirilmesine karar verdi. Firma Tüketici Mahkemesi'ne itirazda bulundu. Doğal olarak Bilirkişi de "ürünün kusurlu olduğu" kanaatine vardı. Yani diskler değişecek. Sonuç olarak Volkswagen kalite ve hizmette sınıfta kaldı. Aracın en hayati parçası 11.000 km de eğildi. Sürüş güvenliği yok. Bu araca insanlar aileleriyle sevdikleriyle biniyor. Canını güvenip bu markaların ürettiği bu parçalara emanet ediyor. Üstüne üstlük servisi pahalı parçası pahalı demeden satın alıyor. Ama gelin görün ki o marka dediklerimiz kusurlarını bildikleri halde 3 kuruşluk bir parça için utanmadan sıkılmadan kırk takla atıyor.

08 Aralık 2023 22:37

Tüketici Hakem Heyeti, aracın tüm parçaları 2 yıl garanti kapsamında olduğundan, disklerde oluşan eğrilikten dolayı ürünün "ayıplı MAL-HİZMET" olduğuna ve ücretsiz değiştirilmesi gerektiğine karar verdi. Firma bunun üzerine Tüketici Mahkemesi'ne itiraz davası açtı. Bilirkişi aracı inceleyip kullanıcı hatası olmadığını, kusurun üründen kaynaklandığını tespit etti. Sonuç olarak Tüketici Mahkemesi de "aracın tüm parçalarının 2 yıl garanti kapsamında olduğuna ve kusurun üründen kaynaklandığına hükmetti ve Tüketici Hakem Heyeti Kararını onadı. Eğriliği tespit edilen fren diskleri ve balataları ücretsiz olarak değiştirilecek.

23 Ocak 12:08

Tüketici Hakem Heyeti başvuruları için önemli bir uyarı: Fren disk ve balataları takım halinde çalışan parçalar olduğu için, diskteki eğrilik balataya da zarar verir ve bunların değişimi takım halinde yapılmaktadır. (Teknik zorunluluk) Bu nedenle THH'ne başvururken her ikisinin de garanti kapsamında değişimi talebinde bulunulmalıdır.

Metin
Metin

İyi günler benim de Tüketici Hakem Heyeti haklı buldu. Mercedes yetkili servisi itiraz edip dava açtı. Kararınızı hangi il verdi.

Sinan

Ankara. İstedikleri kadar itiraz etsinler. Mahkeme bilirkişi raporu isteyecek. Aracınızın orijinalinde herhangi bir değişiklik yapilmadiysa, modifiye vs yoksa, bilirkişi raporu da sizi hakli göstericektir. Yani kullanıcı kaynaklı olmadığını. Garanti belgesi, kullanım kılavuzu, internet sitesindeki reklam ve tanıtımlar vb. Tüm belgeleri delil olarak sunun. Aracın tüm parçaları 2 yıl garantilidir. Ayrıca paslanmazlık ve mekanik parça garantisi vardır. 10 yıl olması lazım. Bunları belgelerden aynı şekilde alıntılayıp mahkemeye sunun. İyi günler.

Oğuz sonuçtan hiç memnun değil

Volkswagen Polo'da Beklenmedik Yüksek Masraflar Ve Güven Kaybı

19 Kasım 2024 13:38
Hakan sonuçtan hiç memnun değil

28 Mayıs 2024 10:10
Burak sonuçtan hiç memnun değil

Volkswagen T-Roc Çöptür, Sıfır Alınmasının Hiçbir Önemi Yoktur

17 Ekim 2023 16:38