VFS Global VFS Hollanda Verdiği Hizmetin Takipçisi Olmuyor

19 Haziran 2023 20:41

15.06.2023 tarihinde eşim ile birlikte Hollanda vizesine başvuruda bulunduk. Eşimin vizesi 08.06.2023 tarihinde çıktı. Benim vizem bugün 26. İş gününde ve hala konsoloslukta. Başvuru sırasında sorduğumuzda 15 iş gününde vize çıkar şeklinde bilgi verilmişti. Konu ile ilgili VFS yi aradığımızda diplomatik bir süreç biz karışamıyoruz, vizeyi biz vermiyoruz şeklinde dönüş alıyoruz. Vizenin VFS tarafından verilmediğini zaten biliyoruz. Hizmet bedeli ödüyoruz ama hiçbir süreçte destek alamıyoruz. VFS başvuru sürecinde nasıl 15 iş gününde çıkar şeklinde konuşuyorsa sadece bu sürecin takipçisi olmasını bekliyoruz. 24.06.2023 tarihinde uçak biletlerimiz var. Umarım VFS görevini yerine getirir ve bu süreci çözer.

23 Haziran 2023 15:03 (Şikayetten 3 gün sonra)

Merve

Merhabalar Ayşegül hanım, sorununuz halledildi mi, dönüş alabildiniz mi?

Merve

Sorununuzun hallolmasına çok sevindim. Benim de 21 gün oldu ve 4 temmuzda uçak biletim var. Konsolosluğa mail attım ama hala işlemde olduğu ve 45 gün sürebileceği söylendi. Dediğiniz gibi VFS de bu konunun diplomatik olduğunu ve bilgi veremediklerini söyledi. Sizce bir sorun olsaydı konsolosluk bunu mailde belirtirmiydi, tekrar mail atmalı mıyım?

Ayşegül

Evrakların sisteme yüklenmesinde sorun çıkmış VFS de evraklarımı imha etmiş. Konsolosluğa sürekli mail attığım için bir yetkili arayıp durumu özetledi. Tekrar tüm evrakları hazırladım ve Ankara'ya gittim. Son günde vizemi çıkartıp pasaportumu teslim ettiler. Uzun süredir vize bekliyorsanız konsolosluğa mail atmanızı tavsiye ederim. VFS bilgi vermiyor.

09 Ekim 2023 14:28

VFS Global Hollanda 1.5 Aydır Vize Talebimizi Sonuçlandırmıyor!

17 Eylül 2024 20:22
Bahar sonucu yetersiz buldu