Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

VFS Global Kabusu Vize Almak İmkansız

12 Temmuz 2024 02:19

Çocuğumuzun Polonya'da bir üniversitede hazırlık sınıfı okuması için Varşova'daki bir okul ile irtibata geçtik. Okulun istediği belgeleri ilettik, kabul aldık. Okul ücretini de yatırdık. Belge apostil, okul ücreti, noter ücreti, pasaport ücreti vesaire 120.000 TL kadar bir para harcadık. Ve vize aşamasına geçtik. Yani kabus aşamasına. Polonya Fahri Konsolosluğunu aradığımda VFS Global diye bir aracı kurumdan işlemlerin yapıldığını bize bildirdi. Biz de saf saf başladık bu kurumla irtibata geçmeye. Herhalde işler hızlı yürüsün diye böyle bir sistem kuruldu diye düşündük. Basit bir soru sormak için sizi dakikalarca bekletiyorlar. En son gittiğimde 20 kadar personel vardı. 4-5 kadarı masa arkasında muhabbet halindeler. Toplam 3 kişi salondayız. Küçük bir soru soracağım tam 30 dakika bekledim. Güvenlikçi rahatsız oldu artık... Hanım bir soru sorulacaktı. Müsait misiniz diye bir kıza sordu. "İşim var" dedi. 10 dakika sonra benim sorum aslında çok kısa diye aynı masaya yöneldim. "Bekleyin çağrılacaksınız" 10-15 dakika sonra 30 saniyelik sorumu sorup çıkıp gittim. Bunlar işe alım yaparken sanırım ne kadar kapasite yoksunu tip varsa bunları seçiyorlar. Bir iş yaparken araya 2 dakikalık vatandaşın sorusunu alamayacak kadar... Yazıklar olsun. Bunlarda suç yok ama bizi bunlara mecbur edenler suçlu. İnsanlara eziyet etmekten zevk alan bir sistemimiz var. Şu anda 24 saat randevu almaya çalışıyoruz. Alamıyoruz. Sistemleri tamamen kapalı. Paramız yanacaktır muhtemelen. Kim bu sistemi kurduysa hakkımı helal etmiyorum. Konsolosluk önünde 2 gün beklemeyi tercih ederdim.

profile profile
12 Temmuz 2024 14:10 (Şikayetten 11 saat sonra)
18 Ağustos 2024 20:27

Hikaye tabi ki mail falan hiçbir işe yaramadı. İzmir deki Antep e gidiyor.trabzon Ankara ya Ankara İstanbul a gitmek zorunda kalıyor. Bu kadar anlamsız bir sistem hayatımda görmedim. Duymadım. Şu Türk insanının zerre değeri yok. Yd na gitme talebini haklı çıkarıyor. Yazıklar olsun. Yeğenim 2 aydır gece gündüz randevu için uğraştı. Hakkımızı helal etmiyoruz.

07 Ocak 2025 21:58

VFS Global VFS Şirketinin İllegal Bot Sistemlerine Göz Yumması

Hüseyin
23 Ağustos 2024 13:46

06 Eylül 2024 20:15
VFS Global Yolsuzluk, Yapıyor Randevu Vermiyor
Yağmur sonuçtan hiç memnun değil

Yağmur
16 Ekim 2024 01:34
Engin sonuçtan hiç memnun değil

15 Kasım 2024 09:32