06 Eylül 2024 20:15

Merhabalar. Ben Polonya'daki
University of Economy and Human Sciences in Warsaw üniversitesine kayıtlı 1. Sınıf bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim. Okul kabulüm geldi ve okulun 1 yıllık ücretini ödemiş bulunmaktayım. Aynı zamanda Polonya'nın Warsaw kentinde ev kiraladım ve kontratım da bulunuyor ve vize için gerekli bütün evraklara da sahibim. Ne yazık ki 2 aydır sürekli aramama rağmen vize randevusu bulamıyorum. Ben hayatımda bu kadar kötü ve ahlak dışı bir sistem görmedim. Vize randevuları şu anda kara borsaya düşmüş durumda. Asgari ücretin 450 euro olduğu bu ülkede yurt dışı danışmanlık şirketleri yazılımları aracılığıyla aldıkları vize randevularını bizlere 700-800 euro gibi fahiş fiyattan satıyorlar. Ve ne yazık ki hem VFS Global hem Polonya konsolosluğu bunu bilmesine rağmen bu ahlak dışı sisteme karşı hiçbir eylem almıyorlar. Hatta birilerinin cebi doluyor olacak ki tek sesi çıkan birisi bile yok. Daha önce de yazmış olmama rağmen hiçbir dönüş yapılmadı ve mağduriyetim giderilmedi. Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği olan genç kesime bu şekilde kötü bir muamele yapılması akıl alır şey değil. Ve bu hareketi koskoca VFS Global ofisi ve Polonya Konsolosluğu yapıyor. Başta ben olmak üzere çok fazla mağdur insan var ve yaptıkları geri dönüşlerde de yardımcı olamayacaklarını söylüyorlar ve bir sürü yalan yanlış şeyler konuşup önlerine bakıyorlar. Yazık gerçekten yazık, utanıyorum sizler adına. Sizler bu ülkenin insanlarının bir yerlere gelmesini istemeyen bir avuç insanlarsınız. Utanç verici.

profile profile profile
09 Eylül 2024 10:43 (Şikayetten 2 gün sonra)

Ozan sonuçtan hiç memnun değil

16 Ekim 2024 14:53
Vize Randevusu Alamama Krizi: Eğitimimi Tehlikeye Atan Süreç
Yüksel sonuçtan hiç memnun değil

Yüksel
14 Ocak 2025 18:51
Vize Randevusu Kabusu: Öğrencilerin Mağduriyeti

25 Ekim 2024 10:16
Can sonuçtan hiç memnun değil

24 Ağustos 2024 10:07

18 Kasım 2024 02:31