VFS Global Hollanda Vize Başvuru Sonucunun Gelmemesi Hk.

31 Mayıs 2023 13:46

VFS Global Beyoğlu Şubesi'nden 08.05.2023 tarihinde Hollanda vize başvurusu yaptım. Aynı tarihte arkadaşımla aynı bankodan, aynı fotoğraf odasından işlemlerimizi gerçekleştirdik. Arkadaşımın vize onayı geçen hafta gelmesine rağmen bugün 31.05.2023 ve hala sonucum gelmedi. 06.06.2023 sabah saatinde uçuşum var. Pasaportumun bana ulaşması için sadece 2 iş günü sürem kaldı ve hala sonuç belli değil. VFS'yi arıyorum ve hala değerlendirildiğini iletiyorlar, keyfi bir uygulama yapıldığı bu noktada açık. Aynı gün başvuru yapan birine haber gelirken, 1 hafta geçti ve uçuşa çok az zaman kalmasına rağmen sonuç alamıyorum. Aracı olarak konsolosluk ile iletişime geçmeniz ve mağduriyeti gidermenizi bekliyorum.

profile profile profile
06 Haziran 2023 16:00 (Şikayetten 6 gün sonra)

Yorumlar (13)

Ebru

Merhaba Uğur bey konsolosluğa nasıl bir mail attınız. Bende başvurumun sonuçlanmasını bekliyorum acil bir durumda mail atabilirim.

Esma

Merhabalar Uğur bey, sonrasında vizeniz yetişti mi? Şu an ben aynı durumdayım 2 gün sonra uçağım var ve başvurumun 13. İş günü ama halen sonuç yok. Sizin yetişebilmiş miydi?

Damla

Hangi mail adresine yazdınız acaba?

Damla

Delivery Status Notification (Failure) bana böyle bir cevap geldi internetti mail adresine Ankara-vz@minbuze. Nl

Zafer

Uğur bey bende 11 mayısta başvurdum salı günü uçuşum var ama hala çıkmadı vize. Sizin vizeniz belli oldu mu acaba?

İdil

Bende oraya attım yarın sabahta tekrar atayım erkenden o zaman teşekkür ederim

İstanbul-ca@minbuza. Nl Adresine gönderdim ama ben İstanbul için başvurdum

İdil

Anlamıyorum bizim neden gitmiyor 09.05 te gittik randevuya neye göre yapıyorlar sıralamayı, VFS ye öğlen mi gitti acaba sizin

Zafer

Bende sabah konsolosluğa mail attım. Öğleden sonra pasaportlar gönderilmiş. 30 günlük tek girişli vize vermişler

İdil

Merhaba ses var mı vizenizden

Uğur

Evet cuma günü geldi vize onayım, cumartesi de kargo iletti pasaportumu. Konsolosluğa mail attım ve 1 saat içinde dönüş yaparak; bugün işleminizi tamamlayıp kargoya öğlene kadar vereceğiz diye dönüş yaptılar. Konsolosluk gerçekten iyi ve şeffaf çalışıyormuş, süreci gereksiz uzattılar ama olsun.

Damla

Ben de aynı şekilde 10 Mayısta Ankara'dan Erasmus+ için başvurdum hala konsoloslukta görünüyor. Vfsyi aradığımda konsolosluk sürecine müdahale edemediklerini söylediler sadece. Seçimlerden dolayı vs uzadığını düşünüyorum ama benim de aynı dönemde Hollanda'ya başvuran arkadaşıma 4 günde çıktı ben hala bekliyorum. Bir gelişme oldu mu sizin, artık herhalde red gelecek diye ümidi kesmek üzereyim

Uğur

Benim perşembe onay geldi, cuma VFS şubesine pasaportumu ulaştırdılar.

09 Ekim 2023 14:28

VFS Global Hollanda Vizesi Başvurumun Karar Sürecinin Uzaması