VFS Global Çek Cumhuriyeti Vize İptalinde Yaşanan Sorunlar Ve Hayal Kırıklığı

Dilek
19 Ağustos 2024 11:2812.725

24 Temmuz’da İzmir VFS Global’den Çek Cumhuriyeti için aldığımız randevuya, gerekli tüm evrakları hazırlayarak turistik amaçlı yapacağımız ülke ziyareti için vize başvurusunda bulunduk. Evraklarımızda hiçbir eksik olmamasına rağmen, 8 Ağustos’ta pasaportumuza verilen ve onaylanan vizemizin, 12 Ağustos’ta tarafıma gönderilen bir e-posta ile iptal edildiğine dair bilgilendirilmek oldukça can sıkıcıydı.

Bu durumun ardından, İstanbul’daki başkonsolosluk’tan gelen e-posta trafiğinde, İstanbul’a gelerek verilen vizenin iptalinin yapılmasının zorunlu olduğu bildirildi. Aydın ilinde ikamet etmeme ve bu durumu e-postada belirtmeme rağmen, çalıştığım için İstanbul’a gitmemin zor olduğunu ve iptal işlemi için pasaportumu posta yoluyla gönderebileceğimi teklif etmeme rağmen, bana mutlaka İstanbul’a gelmem gerektiği şeklinde bir yanıt verildi. 15 Ağustos’ta İstanbul’daki Çek Cumhuriyeti başkonsolosluğu’na vardığımda, kapıdaki güvenlik görevlisi beni içeri bile almadan pasaportları kapıdan aldı, iptal kaşesi basıldı ve konu ile ilgili hiçbir açıklama yapılmadan beni gönderdi.

Süreç boyunca, vize iptalinin nedenine dair e-posta ile gelen bildirimde, iki kez neden iptal edildiğini sormama rağmen, bana sadece schengen ülkeleri ile ilgili genel iptal gerekçelerini içeren bir PDF dosyası gönderildi. İstanbul’daki konsolosluğa gittiğimde, güvenlik görevlisine bu durumu sorduğumda, bana yine e-posta ile öğrenebileceğimi söyledi, ancak tekrar mail attığımda “bununla ilgili bir açıklama yapamayız, schengen ülkelerinin genel kuralı” yanıtını aldım.

Bu süreçte, Çek Cumhuriyeti konsolosluğu’na yaptığım vize başvuru ücreti ve konsolosluğa gelerek iptal işlemi yaptırmak için Aydın’dan İstanbul’a harcadığım günübirlik masrafım, tamamen anlamsız ve hayal kırıklığı yaratan bir deneyim.

20 Ağustos 2024 13:53 (Şikayetten 1 gün sonra)

Değerli Başvuru Sahibi, VFS Global & Gateway Vize Başvuru Merkezi'mize göndermiş olduğunuz geri bildiriminiz için öncelikle teşekkür eder, size daha hızlı hizmet verebilmemiz için iletişim bilgileriniz ile birlikte talebinizi iletmenizi rica eder, memnuniyetle yardımcı olacağımızı bildirmek isteriz. Saygılarımızla, VFS Global & Gateway Müşteri İlişkileri Yönetimi

Ece
Ece
11 Ekim 2024 21:29

Otel veya uçak iptali yapmış mıydınız peki?

Çağlar
Çağlar
21 Ağustos 2024 12:18

Eğer UÇAK-OTEL iptali, güzergah değişikliği yani sunduğunuz ilk evraklardaki bir şeyleri değiştirdiyseniz kontrol ediyorlar bence ona istinaden iptal ettiler

VFS Global Çek Cumhuriyeti Vize Reddi

Ferhunde
10 Temmuz 2024 22:3317.083

VFS Global Antalya şubesine Çek Cumhuriyeti 25 Haziran 2024 vize tarihi için randevu almıştım. Evraklarım çek konsoloslu...

Vize Randevusu İptal Sorunu Ve İade Talebi

Gökçen
19 Aralık 2024 14:527.631

VFSGlobal'a Çek cumhuriyeti için vize başvurusunda bulundum. Ankara dışındaki vize merkezlerinden Ankara başvurularına h...

Vize Randevusu İptal Sorunu Ve İade Talebi

Öne ÇıkanKonular