VEDAŞ Haksız Kaçak Elektrik Cezası

Tunahan
25 Mart 2024 16:24

VEDAŞ kaçak elektrik itirazı
Mahalle arasında tuhafiye dükkanı işletiyorum. 07.04.2024 tarihinde VEDAŞ ekipleri dükkanıma geldi. Sayacı kontrol ettiler ve bir şey bulamadılar. Kendime yaptığım oda tarzındaki yerde ısıtıcı vardı; elektriği kesmelerine rağmen çalışıyordu. VEDAŞ ekibi, 'Bu kablo nereden geliyor?' diye sordu. Ben de yukarıda kullanılmayan bir yer var, oradaki prize bağlıdır diye düşünüyordum ve kullanıyordum. VEDAŞ ekibi kabloyu takip ederek arkadaki dükkan sahibinin evine kadar gitti ve oradan sayaç harici benim dükkanıma bir hat çekildiğini tespit etti. VEDAŞ ekibi dükkanımda kaçak olduğunu söyledi. Ben de haberdar olmadığımı, başkasının evine gidip nasıl hat çekebileceğimi sordum. Abone dükkan sahibinin üstüne olmasına rağmen şahitlik olarak T.C. kimlik numaramı istediler ve verdim. İki gün sonra adıma 64.286 lira sayaç harici hat çekmek adıyla bu ceza kesildi. VEDAŞ binasına kadar gittim ve itiraz dilekçesi verdim, fakat bir fayda sağlamadı. Dükkan sahibi ile birlikte gittim; dükkan sahibi bizzat 'Kiracımın haberi yok, ben kendim çektim.' demesine rağmen ceza hâlâ üzerimde duruyor ve bir şey yapılmıyor. Bu parayı ödemek için ne gücüm ne de durumum var. Bir aydır uğraşıyorum, kimse ilgilenmiyor. VEDAŞ ekibinin prim almak için o cezayı kestiğinden başka bir açıklama bulamıyorum. Artık ne yaparlarsa yapsınlar, çünkü bir aydır psikolojim bozuldu ve başka çarem kalmadı.

Avukat
Avukat

Bir avukata danışın muhakkak, çok şikayet alıyoruz bu konuda

Muhammet sonuçtan hiç memnun değil

Muhammet
07 Haziran 2024 15:14

27 Eylül 2024 16:01
Kaptan sonuçtan hiç memnun değil

Kaptan
20 Mart 2025 10:41