Turlasana İğneada Longoz Ormanı

19 Haziran 2024 20:43

18.06.2024 tarihinde İğneada Longoz turuna katıldık. İlk önce sandviç verildi. Sandviçlerin içi çok az malzeme içeriyordu, adeta ekmek yedik. Otobüste kokartlı rehber yoktu ve rehber olarak görev yapan kişi yeterli bilgiye sahip değildi. Araç hararet yaptı ve biraz bekledik. Tur programında olmayan bir lavanta tarlasına gittik ve Longoz ormanları için bizden ekstra ücret aldılar. Orman hakkında bilgi verirken ağaçların tarihini anlattılar. Ormanda dolaştık, daha sonra kano yapmak için sayımızı aldılar. Sabah 12'de gitmemiz gerektiği son anda söylendi. Ancak rezervasyon dolu olduğu için 14.00'te boşluk olduğu belirtildi. Bizim yemek molamız 13.00'teydi, bu yüzden kano etkinliği iptal oldu. Yemek molası için şehir merkezinde, hiç bilmediğimiz bir yerde durduk. 1-2 restoranın bulunduğu bu yer pek de güzel değildi. Yemek molamız bitti ve Dupnisa Mağarası'na gitmek için yola çıktık. Otoyolda, ormanın kenarında araç yine hararet yaptı. 10-15 dakika dinlenmesini bekledik ve aracı tamir etmeye çalıştılar. Başarılı olamayınca tur şirketini arayarak parça gelmesini bekledik. Kırklareli'nden sürekli sormamıza rağmen 15-20 dakika içinde araç geleceği söylendi ama gelmedi. İstanbul'dan gelecek olan aracı bekliyormuşuz. Bizi oyaladılar ve yaklaşık 1 saat bekledik. Su bile bitmişti, susuz ve aç bir şekilde ihtiyaçlarımızı karşılayamıyorduk. 4 saat sonra Çorlu'dan bir araç geldi. Mağara kapanmıştı ve saat 18.30 olmuştu. Servise bindik ve kapanmış olan mağaraya götürüldük. Belki açıktır diyerek dereye gideceğiz, yemek yeriz, çay içeriz dediler ama dereye gittiğimizde çay ve yemek hiçbir şey kalmamıştı. Boş boş 1 buçuk saat aç bir şekilde dolaştık ve saat 21.00 oldu. İstanbul'a dönecek otobüse bindik. Herkes karışık bir şekilde oturmuştu. Herkesin eskisi gibi yerine oturmasını istedik ama otobüs 31 kişilikmiş ve 36 kişilik olması gereken otobüste ablamlar ve ben birkaç kişi ayakta kaldık. Rehber olmayan kişi sıkışarak oturmamızı söyledi. Servisle getiren kişi de Beylikdüzü'ne gidecek olanları götürdü ve ancak öyle oturabildik. Bu turda mağdur olduk.

profile profile

Derya
Derya

Merhaba aynı turdaydık bende şimdi çağrı merkezi bana bizim mert gölüne gittiğimizi iddia ediyor sadece dupnisa mağarasına gitmemişiz kano yapılacak olan göle biz mi gittik mi resmen bizi etrafında araçla dolaştırıp gittiğimizi iddia ediyorlar.

19 Haziran 2024 15:20
Turlasana İğneada Turu İlgisizliği
Özlem sonuçtan hiç memnun değil

20 Haziran 2024 01:13
Derya sonuçtan hiç memnun değil

Turlasana 4 Saat Boyunca Bizi Yol Kenarında Bekletti.

19 Haziran 2024 17:26
Turlasana 4 Saat Boyunca Bizi Yol Kenarında Bekletti.