Fatih sonuçtan hiç memnun değil

Türk Nippon Sigorta Ameliyat Provizyon Reddi

02 Ekim 2023 11:19

Geçmiş hastalıkları kapsayan sağlığınız bizde sigortası yaptırdım. Ama sağlığımız onlarda değil tamamen Allah'a dualara kalmış vaziyette, iş gerçeğe bindiğinde ortalıkta yoklar. Kronik rahatsızlıkları olan bir insanım ve normal bir sigorta yaptırsam hiçbir durumda beni koruyamayacağından benim sağlığım ile alakalı yanımda olacak bir sağlık sigortası yaptırmak istedim. Aylarca bel fıtığı rahatsızlığı ile ilgili bir sıkıntı çektim. Ameliyat olmamak için direndim. Ancak artık doktorum ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Bende sigorta ile ameliyat durumuna başvurmak zorunda kaldım.

Gelen cevap o kadar komik ki yazıya;
poliçe başlangıç tarihinden önce var olan ve beyan edilmeyen mevcut rahatsızlık / hastalıklar ve bu hastalıkların nüks ve komplikasyonları dahil (tanı ve tedavi yapılmış olsun olmasın) her türlü sağlık giderlerinin kapsam dışı olması nedeni ile yazmışlar yav sigorta yaparken ben size kronik rahatsızlıları olan bir insanım böyle bir sigortanız varsa yaptırmak istiyorum diye söyledim. Ne sigorta şirketi ne sigorta firması benden kronik rahatsızlıklarınızı bize beyan ediniz diye ne sözlü ne de yazılı bir talepte bulunmadı.

Ayrıca e nabızda her şeyim mevcut. Zaten böyle bir saçmalık mı var ya? Ben niye o zaman geçmiş hastalıkları kapsayan sigorta yaptırıyorum. Bunu da sözlü olarak ifade ettim. Ben bu ameliyatı mecburen olacağım ama olduktan sonrada hukuki yollara sonuna kadar başvuracağım. Hakkımı bırakmayacağım.

02 Ekim 2023 11:55 (Şikayetten 36 dakika sonra)

Sn. İlgili, Talebiniz işleme alınmış olup, kontroller sonucu tarafınıza bilgi sağlanacağını bilgilerinize sunarız. Saygılarımızla, TÜRK NİPPON SİGORTA A.Ş

02 Ekim 2023 13:27

Benim sigortamı yaparken bana bir beyan vermem gerektiği söylenmedi bu sebepten ötürü kesinlikle yaptığınız yanlışı kabul etmiyorsunuz müşterilerinize geçmiş hastalıklarınızı beyan vermeniz gerekir deseniz vermeyecek mi sanki çok güzel oyun sergileniyor ve sigortalama yaparken 5 dakika yapıyorsunuz ama iş tedaviye geldiğinde yoksunuz

02 Ekim 2023 13:28

Hakkımı hukuki yollar ile arayacağım

12 Şubat 2025 13:00
Koray sonuçtan hiç memnun değil

13 Ekim 2023 12:16
Ayşen sonuçtan hiç memnun değil

Yeni Teşhis Edilen Mide Fıtığı İçin Ameliyat Talebim Haksız Şekilde Reddedildi

28 Haziran 2025 10:42

Sigorta Mağduru: Bilinmeyen Hastalık Yüzünden Red

15 Nisan 2025 17:12
Eda sonuçtan hiç memnun değil

12 Temmuz 2024 16:49